Κόσμος|30.05.2022 17:29

Ο Πούτιν έχασε άλλους δύο αξιωματικούς στην Ουκρανία: Ανάμεσά τους ο 34χρονος «καλύτερος διοικητής αλεξιπτωτιστών» στο Ρωσικό στρατό

Newsroom

Ακόμη δύο Ρώσοι συνταγματάρχες σκοτώθηκαν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία -συμπεριλαμβανομένου του «καλύτερου διοικητή αλεξιπτωτιστών της χώρας». Πρόκειται για τον 34χρονο αντισυνταγματάρχη Alexander Dosyagayev, ο οποίος ήταν διοικητής του 104ου συντάγματος αλεξιπτωτιστών.

Τα στρατεύματα από το 104ο σύνταγμα φέρονται να βρίσκονταν στην Μπούχα, εκεί όπου φέρεται να έχουν σημειωθεί βιασμοί και άλλου είδους βασανιστήρια από τις δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σημειώνεται ότι το τάγμα του, με έδρα το Pskov, είχε αναγνωριστεί ως το καλύτερο στη Ρωσία όσον αφορά την εκτεταμένη εκπαίδευση μάχης και τη στρατιωτική πειθαρχία. Μάλιστα, στο στρατιωτικό φεστιβάλ «Στρατός της Ρωσίας-2021» αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία του φτερωτού πεζικού.

«'Ήμουν γεμάτος υπερηφάνεια που οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μου έδειξαν το αποτέλεσμα για το οποίο αγωνίζονταν» είχε δηλώσει σχετικά ο Dosyagayev.

«Αυτό δεν τον βοήθησε σε μια συνάντηση με Ουκρανούς πολεμιστές», αναφέρει ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Κιέβου. Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Mediazona επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός άλλου συνταγματάρχη που σκοτώθηκε νωρίτερα στον πόλεμο, ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Ιβάνοφ, 41 ετών, χαρακτηρίστηκε «προπαγανδιστής» από τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επειδή υπηρετούσε στο τμήμα Ενημέρωσης και Μαζικής Επικοινωνίας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Έχει πλέον διαπιστωθεί ότι πέθανε τον Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ένας φίλος του 41χρονου κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 9ης Μαΐου κρατούσε στα χέρια του μια φωτογραφία του συνταγματάρχη για να τιμήσει τη μνήμη του.

Με τους θανάτους των Dosyagayev και Ivanov ο απολογισμός των νεκρών αντισυνταγματαρχών -που έχει γνωστοποιηθεί ότι πέθαναν πολεμώντας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία- φτάνει τους 48. Ο απολογισμός των νεκρών στρατηγών πιστεύεται πλέον ότι «αγγίζει» τους 10.

Σημειώνεται, τέλος, πως είναι πιθανό ο πραγματικός απολογισμός να είναι υψηλότερος, καθώς οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν αποκαλύψει λεπτομέρειες για όσους σκοτώθηκαν σε μάχη στην Ουκρανία.

Ένοπλες Δυνάμειςειδήσεις τώρανεκροίΒλαντίμιρ ΠούτινπόλεμοςΟυκρανίαΡωσία