Κόσμος|09.06.2022 17:09

Φονικό στην Κύπρο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον δράστη - Οι απειλές του παρελθόντος και η εμμονή με την πρώην σύζυγό του

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Φονικό στην Κύπρο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του θείου του (cyprustimes.com.cy)
Φονικό στην Κύπρο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του θείου του (cyprustimes.com.cy)
Φονικό στην Κύπρο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του θείου του (cyprustimes.com.cy)
Φονικό στην Κύπρο: Έβαλε φωτιά στο σπίτι του θείου του (cyprustimes.com.cy)

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» για την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στην κοινότητα του Πύργου της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο. Όπως γίνεται γνωστό, ο 59χρονος δράστης φαίνεται να είχε «προαναγγείλει» τη φονική επίθεση στους συγγενείς του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης εισήλθε εντός της οικίας των συγγενών του έχοντας στην κατοχή του κυνηγετικό όπλο και μπιτόνι με βενζίνη, περιέλουσε τα δύο συγγενικά του πρόσωπα και μία 73χρονη που βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού, βάζοντας στη συνέχεια φωτιά. Ακολούθως, μετέβη με το όχημα του σε ανοιχτό χώρο, ένα χιλιόμετρο μακριά από το χωριό, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του με το κυνηγετικό όπλο που κρατούσε.

Αποτέλεσμα της αποτρόπαιας πράξεις ήταν ο φρικτός θάνατος, από εγκαύματα σε όλο του το σώμα, του 79χρονου θείου του, ενώ σοβαρά εγκαύματα φέρουν η 78χρονη σύζυγος του θύματος, καθώς και η 73χρονη ξαδέρφη του ζευγαριού. Οι δύο γυναίκες νοσηλεύονται διασωληνωμένες στην Κλινική Εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε σοβαρή κατάσταση.

Αιτία πίσω από την τραγωδία, όπως ανέφεραν στον «Φιλελεύθερο», συγγενικά πρόσωπα του 59χρονου, είναι το γεγονός ότι αυτοί διατηρούσαν σχέσεις με την πρώην σύζυγό του. Αυτό ενοχλούσε έντονα τον 59χρονο, καθώς θεωρούσε πως οι συγγενείς του τον είχαν απομακρύνει από τη ζωή τους και στήριζαν την πρώην γυναίκα του.

Τους είχε απειλήσει και στο παρελθόν ότι θα τους κάψει

Είχε εμμονές και τους είχε απειλήσει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα τους κάψει, ανέφερε στο ίδιο μέσο συγγενικό πρόσωπο του 59χρονου, ο οποίος σημείωσε πως του είχε γίνει εμμονή το γεγονός ότι βοηθούσαν την πρώην σύζυγό του.

«Άκουγε διάφορες κουβέντες από διάφορους. Τα έβαλε με τους συγγενείς γιατί κρατήσαμε επαφές με την πρώην γυναίκα του. Την είχαν φιλοξενήσει οι συγγενείς για λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους και τα έβαλε μαζί τους» ανέφερε.

Όπως είπαν, λόγω του διαζυγίου του ο 59χρονος είχε απομακρυνθεί από τα αδέρφια του και τους συγγενείς, καθώς πίστευε ότι υποστήριζαν την πρώην σύζυγό του και τη στήριζαν με διάφορους τρόπους.

«Τα είχε βάλει με όλους, του είχαν δημιουργηθεί εμμονές», αναφέρει άλλο στενό συγγενικό του πρόσωπο, λέγοντας πως ο 59χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε διάφορα ψυχικά προβλήματα. «Δεν άκουγε κανέναν και κάποιοι ''καλοθελητές'' έβαζαν κουβέντες και άναβαν φωτιές μέχρι που έγινε το κακό», σημείωσε φανερά συγκλονισμένος για τη φρικτή τραγωδία άλλος συγγενής του.

Στη σκηνή του άγριου φονικού έσπευσαν από την πρώτη στιγμή συγγενικά πρόσωπα του ζεύγους αλλά και του δράστη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που συνέβη. Τραγική φιγούρα η κόρη του θύματος η οποία λίγες ώρες προηγουμένως είχε πάρει τον πατέρα της στον γιατρό για εξετάσεις και στη συνέχεια τον μετέφερε στο πατρικό της.

Ώρες αργότερα έφτασε στο σημείο και η πρώην σύζυγος του 59χρονου, η οποία επίσης δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

«Όπου ακουμπούσες, καιγόσουν»

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο γείτονας του ηλικιωμένου ζευγαριού ο οποίος προσέτρεξε άμεσα να σβήσει τη φωτιά και να βοηθήσει.

«Ήρθα σπίτι να φάω, μόλις είχα παρκάρει, είδα μαύρους καπνούς. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν από το σπίτι μου. Είδα τη γειτόνισσα από κάτω που φώναζε βοήθεια, αμέσως έτρεξα στο σπίτι και με λάστιχο άρχισα να σβήνω τη φωτιά μαζί με άλλους δύο γείτονες. Τηλεφώνησα στο 1460 και ενημέρωσα για φωτιά».

Ο ίδιος σημείωσε πως από τους μαύρους καπνούς δεν μπορούσαν να εισέλθουν εντός της κατοικίας ενώ αφού κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες, εντόπισαν τον ηλικιωμένο στο έδαφος και τον έβγαλαν έξω στη βεράντα.

«Οι άλλοι δύο γείτονες κατάφεραν να βγάλουν τις δύο ηλικιωμένες και εγώ συνέχισα να ρίχνω νερό. Κρατούσα το λάστιχο και από τη μια έριχνα επάνω μου και από την άλλη έσβηνα τη φωτιά. Όπου ακουμπούσα έκρουζα» (σ.σ. «καιγόμουν»).

«Μπορεί να πεθάνω»

Οι λεπτομέρειες για τον 59χρονο δράστη προκαλούν σοκ, καθώς φέρεται πως ήταν αποφασισμένος για τις αποτρόπαιες πράξεις του. Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι πριν από δύο χρόνια είχε διευθετήσει την αγορά τάφου στο νέο κοιμητήριο της κοινότητας του Πύργου.

Όπως περιέγραψε πρόσωπο της κοινότητας, ο δράστης του είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια να αγοράσει τάφο στο κοιμητήριο ενώ του είχε ζητήσει να τον κατασκευάσει με την ταφόπλακα. «Τον ρώτησα γιατί, συμβαίνει τίποτα και η απάντηση του ήταν ότι ''μπορεί να πεθάνω''».

Σημειώνεται ότι ο δράστης εργαζόταν στην Υγειονομικές Υπηρεσίες της επαρχίας Λεμεσού.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το άγριο φονικό διαπράχθηκε γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (8/6) όταν γείτονας ενημέρωσε την αστυνομία για πυρκαγιά σε οικία. Τρία γειτονικά πρόσωπα έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά με λάστιχα και να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να εξέλθουν από το φλεγόμενο σπίτι. Στο σημείο έφτασαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέσβησαν τη φωτιά.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου απέκλεισαν τη σκηνή για ώρες, έτσι ώστε να γίνει ενδελεχής διερεύνηση των συνθηκών του φρικτού εγκλήματος. Σε δηλώσεις του στη σκηνή του φονικού ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έξω από την οικία, στη βεράντα εντοπίστηκε με σοβαρά εγκαύματα 79χρονος. «Κλήθηκε ασθενοφόρο όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 78 και 73 ετών, έφεραν σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Λεμεσού».

Όπως σημείωσε ο κ. Κυριάκου, ο δράστης άμεσα και χωρίς οποιαδήποτε προειδοποίηση έθεσε φωτιά στην οικία με αποτέλεσμα να προκληθούν τραύματα και στα τρία πρόσωπα που βρίσκονταν εντός. Ο δράστης εντοπίστηκε αργότερα από συγχωριανούς του, τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι και διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός.

Στη σκηνή του φονικού κλήθηκαν για αυτοψία και ιατροδικαστές, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν και στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο δράστης.

Όλες οι ειδήσεις

Ευθείες απειλές Ερντογάν: «Δεν αστειεύομαι, θα πάθετε νέα Μικρασιατική Καταστροφή αν δεν έρθετε στα συγκαλά σας» - Με χάρτες απαντά η Αθήνα

Κακοκαιρία Genesis: Φέρνει ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολλούς κεραυνούς - Ποιές περιοχές επηρεάζονται

Γιώργος Παπανδρέου: Βηματοδότης τοποθετήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό

Πιο κοντά στο όνειρο για τη Νέα Τούμπα ο ΠΑΟΚ - Δημοσιεύθηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ

φωτιάνεκρόςνεκροίβενζίνηΚύπρος