Κόσμος|11.06.2022 20:13

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μπάιντεν: O Ζελένσκι δεν ήθελε να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για την εισβολή των Ρώσων

Newsroom

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι «δεν ήθελε να ακούσει» τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες που έδειχναν ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Post, τα σχόλια έγιναν ενώ ο Μπάιντεν αναφερόταν στις προσπάθειές του για να συσπειρώσει και να εδραιώσει την υποστήριξη προς την Ουκρανία, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται για τέταρτο μήνα. «Τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτηκαν ότι ίσως υπερβάλλω. Αλλά ήξερα ότι είχαμε δεδομένα που στήριζαν ότι αυτός» - εννοώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν - θα έμπαινε μέσα, πέρα από τα σύνορα». «Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Και ο Ζελένσκι δεν ήθελε να το ακούσει».

Τις εβδομάδες πριν από την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ζελένσκι είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα αναστατωμένος δημοσίως καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποιούσαν επανειλημμένα ότι μια ρωσική εισβολή ήταν πολύ πιθανή. Εκείνη την εποχή, ο Ζελένσκι ανησυχούσε ότι οι φήμες για επικείμενο πόλεμο θα επηρέαζαν αρνητικά την εύθραυστη οικονομία της Ουκρανίας.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα τόπια βάζει η ακρίβεια: Φλερτάρει με τα 2,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σενάρια ξανά για νέα μέτρα στήριξης

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Τι αλλάζει φέτος – Εξηγεί στο OPEN η Σοφία Ζαχαράκη

Χλιδάτος γάμος με άρωμα… Bollywood στη Ρόδο: Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή

Αδιανόητη υπόθεση: 62χρονος Βρετανός τουρίστας φέρεται να βίασε την κόρη του στα Μάλια

πόλεμοςΟυκρανίαΡωσίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώραΤζο ΜπάιντενΒλαντίμιρ Πούτιν