Κόσμος|11.06.2022 20:48

Το ημερολόγιο της Μαριούπολης: Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία μέσα από τα μάτια του 8χρονου Εγκόρ

Newsroom

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου με τον 8χρονο Εγκόρ Κράβτσοβ ο οποίος επέζησε από τη φρίκη της Μαριούπολης να έχει καταγράψει όλα όσα έζησε μαζί με την οικογένειά του, στο ημερολόγιό του.

Σε ένα πάρκο στο Κίεβο η απεσταλμένη του OPEN Αδαμαντία Λιόλιου, συνάντησε τον 8χρονο μαζί με τη μητέρα του να κάνουν βόλτες, μετά τις σκοτεινές ημέρες που έζησαν σε καταφύγιο στη Μαριούπολη καθώς μετά τις αιματηρές μάχες, διέφυγαν με δυσκολία και κατάφεραν να φτάσουν στη Ζαπορίζια για να καταλήξουν μετά από καιρό στην ουκρανική πρωτεύουσα. 

Στις σελίδες του ημερολογίου του με το ελληνικό εξώφυλλο το παιδί αποτύπωσε όσα φρικαλέα έζησε και διηγείται: «Ο παππούς πέθανε την 25η ημέρα, την 26η μέρα, εγώ έχω πληγή στην πλάτη και τραβηγμένο δέρμα, έχει σκιστεί το κεφάλι της αδερφής μου και έχει βγει το κρέας στο χέρι της μαμάς μου και έχει τρύπα στο πόδι».

Έκλαιγα το διαβάσαμε το είδαν και οι συγγενείς και όλοι συγκινήθηκαν, είναι τα λόγια της μητέρας του Ολένας Κράβτσοβα, απαντώντας για το τι σκέφτηκε όταν το είδε. 

«Η μαμά ήταν πραγματικά ηρωίδα», εξηγεί ο Εγκόρ ο οποίος ζωγράφισε την τούρτα των γενεθλίων και την οικογένειά του στο ημερολόγιο, όσους είναι μαζί του και αλλά όσους έφυγαν από κοντά τους, εξηγώντας ότι σχεδίασε τα δυο τους σκυλιά με φτερά αγγέλων επειδή πέθαναν. 

Η μητέρα του Ελένα, κατέγραψε σε βίντεο ότι απέμεινε από το σπίτι λίγο πριν φύγουν από την πόλη περιγράφοντας δραματικά: «Εδώ βγαίνεις και βλέπεις τον ουρανό ότι έμεινε από το σπίτι της μαμάς. Στην κουζίνα φοβάμαι να μπω γιατί πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, εδώ είναι ο τάφος του μπαμπάκα μου στο βάθος του κήπου».

Το σημειωματάριο με το ελληνικό τοπίο στο εξώφυλλο έγινε το αγαπημένο για τον 8χρονο Εγκόρ ενώ η οικογένειά τους έχει πολλούς φίλους από την Ελλάδα και μεγάλη επιθυμία και της μητέρας είναι να την επισκεφτούν όταν μπορέσουν. 

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα τόπια βάζει η ακρίβεια: Φλερτάρει με τα 2,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σενάρια ξανά για νέα μέτρα στήριξης

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Τι αλλάζει φέτος – Εξηγεί στο OPEN η Σοφία Ζαχαράκη

Χλιδάτος γάμος με άρωμα… Bollywood στη Ρόδο: Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή

Αδιανόητη υπόθεση: 62χρονος Βρετανός τουρίστας φέρεται να βίασε την κόρη του στα Μάλια

Μαριούποληειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΚίεβοΡωσία