Κόσμος|15.06.2022 13:11

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν – Είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας λέγοντας ότι έχει καταντήσει κομπάρσος ξένων δυνάμεων.

«Αντιλαμβανόμαστε το παιχνίδι που σκηνοθετείται σε βάρος μας μέσω Ελλάδας, η οποία πάντα στην ιστορία χαϊδεύτηκε από κάποιους που την έστρεψαν εναντίον μας. Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα είτε αγνοεί αυτό το παιχνίδι είτε προσποιείται ότι είναι εθελοντής κομπάρσος σε αυτό το παιχνίδι. Ξέρετε, ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων oι κομπάρσοι είναι αυτοί που κουράζονται περισσότερο, που ξεσκίζονται και που σπάνε τα χέρια και τα φτερά τους, αλλά το όνομά τους και το σώμα τους δεν εμφανίζεται ποτέ στη σκηνή. Αυτό συνέβη με την Ελλάδα και στο παρελθόν. Αν επιμείνει στο λάθος, αυτό θα ξανασυμβεί. Θα είμαστε για πάντα μία παγκόσμια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη στην περιοχή μας και στον κόσμο.  Αλλά η Ελλάδα, μ’ αυτά τα μυαλά δεν θα πάει πέρα από το να είναι κομπάρσος με μεροκάματα 3 κι εξήντα», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «τα μηνύματά μας στο Αιγαίο τα στείλαμε στους συνομιλητές μας κατά την άσκηση που πραγματοποιήσαμε στη Σμύρνη».

Παράλληλα επιτέθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι υπερασπίζεται τις θέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου στο Αιγαίο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι δεν θα αλλάξει στάση στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.

«Σίγουρα δεν θα αλλάξουμε τη στάση μας στο θέμα του ΝΑΤΟ έως ότου η Σουηδία και η Φινλανδία λάβουν σαφή, συγκεκριμένα και αποφασιστικά βήματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

«Καθώς η καρδιά μας πονάει κάθε μέρα από τον πόνο των παιδιών μας που πέφτουν στο έδαφος, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να ενεργήσουμε διαφορετικά. Θέλω ιδιαίτερα να γίνει γνωστό ότι η χώρα μας δεν έχει το χρόνο να κάνει δηλώσεις σε αυτό το θέμα».

Όλες οι ειδήσεις

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και πότε θα γίνουν εκλογές: Πολιτικά «ανοίγματα» Μητσοτάκη και αιχμές για Ανδρουλάκη

Προκλητική επίθεση της Yeni Safak στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ: Ο προστάτης της FETO έγινε Ελληνολάγνος

Πήρε φωτιά το «τυλιχτό»: Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας ξεπερνάει και τα 4 ευρώ - Η εικόνα στις υπόλοιπες πόλεις

Σώθηκε ο 10χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος σε πηγάδι για 4 μέρες στην Ινδία - Βίντεο από την επιχείρηση

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραστρατιωτική άσκησηΤουρκία