Κόσμος|29.06.2022 13:15

Βόρεια Μακεδονία: «Επενδύουμε στον πολιτισμό που μας ενώνει»- Ελληνική συμμετοχή στο θερινό φεστιβάλ του δήμου Σκοπίων 2022

Newsroom

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια θα υπάρξει ελληνική συμμετοχή στο θερινό φεστιβάλ του δήμου Σκοπίων 2022 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών με την υποστήριξη του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βόρεια Μακεδονία.

Την Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022 και ώρα 21:00 μ.μ. ένα ισχυρό και αδιάκοπο κύμα δροσιάς από swing and jazz νότες θα κατακλύσει το κοινό στη συναυλία του ελληνικού συγκροτήματος «Jim Politis Quartet», η οποία διοργανώνεται στο πλατώ του East Gate Mall σε συνεργασία με το θερινό φεστιβάλ του δήμου Σκοπίων 2022. Το Δημήτρη Πολίτη (κιθάρα) θα συνοδεύσουν οι Γιώργος Πατσιώτης (κιθάρα), Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο), Σέργιος Χρυσοβιτσάνος (βιολί).

Χαιρετισμό θα εκφωνήσουν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βόρεια Μακεδονία, κ. Κωνσταντίνος Προκάκης, και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Επίτιμος καθηγητής, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης (video).

Το σύνθημα της συναυλίας είναι «επενδύουμε στον πολιτισμό που μας ενώνει». Η Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα διαθέτουν αξιόλογη jazz σκηνή και το θερινό φεστιβάλ του δήμου Σκοπίων αποτελεί έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους πολιτιστικούς θεσμούς, ώστε καλλιτέχνες, φιλόμουσο κοινό και απλοί άνθρωποι από τις δυο χώρες να βρεθούν στον ίδιο χώρο, να γνωρισθούν και να διασκεδάσουν.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρείες Pivara-Skopje, Stopanska Banka και Energy Delivery Solutions (EDS). Στο χώρο της συναυλίας θα πωλούνται από την Pivara-Skopje ποτά και αναψυκτικά.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Sloboden Pecat και ο τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5.

Το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βόρεια Μακεδονία και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Σκοπίων επενδύουν στον πολιτισμό που μας ενώνει και προσβλέπουν σε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Είσοδος ελεύθερη.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του κ. Ερντογάν» - Πώς αποτιμά η Αθήνα το «ναι» της Τουρκίας για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν»: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από φθινόπωρο

Ταυτότητες και διπλώματα και στο κινητό: Από πότε – Τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ιστορικό βήμα από την ΕΕ: Από πότε καταργούνται de facto οι πωλήσεις οχημάτων βενζίνης και ντίζελ

Βόρεια ΜακεδονίαΠολιτισμόςειδήσεις τώραΣκόπιαφεστιβάλμουσική