ΝΑΤΟ: Τέλος η «πΓΔΜ», καλώς ήρθες Βόρεια Μακεδονία
Μαρία ΨαράΕπισήμως Βόρεια Μακεδονία και για το ΝΑΤΟ από σήμερα η πΓΔΜ. Κατά τη χειραψία υποδοχής που είχε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ με την υπουργό Αμυνας της γειτονικής χώρας Ραντμίλα Σεκέρινσκα, ο Γ.Γ. δήλωσε: «Από σήμερα δεν θα σας αποκαλώ με το μακρύ όνομα που σας αποκαλούσα τόσο καιρό. Πλέον θα σας λέω με το νέο σας όνομα: Βόρεια Μακεδονία. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επικύρωσης της ένταξής σας στη Συμμαχία, η χώρα σας θα συμμετέχει ως προσκεκλημένη στο ΝΑΤΟ».
Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.
Ακολουθεί η εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Αποστολάκη με τον Γενς Στόλτενμπεργκ, αφού ο Γενικός Γραμματέας συναντιέται με όλους τους καινούριους υπουργούς που επισκέπτονται το ΝΑΤΟ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας άλλαξε και το λογότυπο στην επίσημη ιστοσελίδα της, κάνοντάς το από «Δημοκρατία της Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»:
Στις 5.30 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συνάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκη με τη Βορειομακεδονίτισσα ομόλογό του.
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛΑΣ στη γέφυρα του Ρίου - Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο - Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών