Κόσμος|03.08.2022 14:50

Σρέντερ… ο καλύτερος φίλος του Πούτιν: Ζητά να λειτουργήσει ο αγωγός Nord Stream 2 και προκαλεί αντιδράσεις στη Γερμανία

Newsroom

Παρέμβαση για τα ενεργειακά έκανε ο πρώην Καγκελάριος της ΓερμανίαςΓκέρχαρντ Σρέντερ, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της σχέσης του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν και ζήτησε να λειτουργήσει ο αγωγός NordStream2 κατηγορώντας την Siemens για την αποτυχία της συνέχισης του έργου που θα κάλυπτε την ανάγκη των Γερμανών σε ενέργεια.

Για το θέμα του περιορισμού της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς τη Γερμανία, ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης φαίνεται να υιοθετεί τη ρωσική επιχειρηματολογία: Το γεγονός ότι ρέει επί του παρόντος μόνο το 1/5 της κανονικής ποσότητας μέσω του αγωγού Nord Stream 1 οφείλεται σε τεχνικούς λόγους, επισημαίνει. «Αυτά τα 1-30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα θα μπορούσαν να είναι 60 εκατομμύρια, αν ήταν διαθέσιμη η τουρμπίνα 2. Αυτό είναι ευθύνη της Siemens, αν το καταλαβαίνω σωστά», δηλώνει και εξηγεί ότι «η απλούστερη λύση θα ήταν να τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός Nord Stream 2». Ο αγωγός είναι έτοιμος. «Εάν τα πράγματα γίνουν πολύ δύσκολα, υπάρχει αυτός ο αγωγός. Με τους δύο αγωγούς σε λειτουργία, δεν θα υπήρχε πρόβλημα εφοδιασμού για τη γερμανική βιομηχανία και τα νοικοκυριά», υποστηρίζει ο κ. Σρέντερ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

φυσικό αέριοειδήσεις τώραΓκέρχαρντ Σρέντερ