Κόσμος|22.08.2022 13:16

Δύο σοβαρά τροχαία στην Τουρκία στο ίδιο 24ωρο - 35 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Newsroom

Συνολικά 35 άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο σοκαριστικά τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου, σε απόσταση 250 χιλιομέτρων μεταξύ τους, στη νότια Τουρκία. Το συγκλονιστικό είναι ότι και τα δύο δυστυχήματα έγιναν την ώρα που οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης παρείχαν βοήθεια σε τροχαία που είχαν συμβεί νωρίτερα.

Το πρώτο δυστύχημα, από το οποίο έχασαν τη ζωή τους 15 άτομα, συνέβη στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Γκαζιαντέπ και Νιζίπ, στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, δυτικά του Ντερίκ.

Ένα αυτοκίνητο βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και γλίστρησε σε ένα ανάχωμα. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο άνθρωποι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ εκεί βρέθηκαν τυχαία και δύο δημοσιογράφοι, οι οποίοι, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ilhas, σταμάτησαν για να βοηθήσουν τα θύματα.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, ένα λεωφορείο άρχισε να γλιστρά στο οδόστρωμα, έπεσε πάνω σε άλλα αυτοκίνητα και άρχισε να παρασύρει ανθρώπους που είχαν προστρέξει σε βοήθεια στο πρώτο τροχαίο αλλά και τους τραυματίες του τροχαίου.

Τρεις πυροσβέστες, δύο τραυματιοφορείς και δύο δημοσιογράφοι ήταν μεταξύ των 15 νεκρών, έγραψε σε tweet ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Οι άλλοι οκτώ νεκροί ήταν επιβαίνοντες του λεωφορείου, πρόσθεσε.

Είκοσι άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν και έλαβαν περίθαλψη, δήλωσε το Σάββατο ο περιφερειακός κυβερνήτης Νταβούτ Γκιουλ.

«Γύρω στις 10:45 σήμερα το πρωί, ένα επιβατικό λεωφορείο συνετρίβη εδώ», δήλωσε ο Γκιούλ, μιλώντας από τον τόπο του δυστυχήματος στον δρόμο ανατολικά του Γκαζιαντέπ. «Ενώ η πυροσβεστική, οι ιατρικές ομάδες και άλλοι συνάδελφοι ανταποκρίνονταν στο πρώτο τροχαίο, ένα άλλο λεωφορείο συνετρίβη 200 μέτρα πιο πίσω. Το δεύτερο λεωφορείο γλίστρησε σε αυτό το σημείο και χτύπησε τους δημοσιογράφους και τους τραυματίες από το προηγούμενο τροχαίο που βρίσκονταν στο έδαφος», συμπλήρωσε.

Άλλοι 20 νεκροί σε τροχαίο σοκ με τα δύο φορτηγά

Το δεύτερο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα συνέβη αργά το απόγευμα του Σαββάτου 20 Αυγούστου, στο Ντέρικ, όταν τα φρένα ενός φορτηγού δεν έπιασαν, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε δύο άλλα οχήματα κοντά σε ένα βενζινάδικο.

Καθώς στο σημείο έσπευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να δει τι συμβαίνει, ένα άλλο φορτηγό έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω τους.

Μιλώντας από το σημείο, ο Soylu δήλωσε ότι 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 26 τραυματίστηκαν. Ένας αστυνομικός ήταν μεταξύ των θυμάτων, δύο οδηγοί συνελήφθησαν και ξεκίνησε έρευνα, είπε.

Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία είναι χαμηλό το επίπεδο οδικής ασφάλειας. Περίπου 5.362 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία περιστατικά πέρυσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραφορτηγότροχαία δυστυχήματαλεωφορείο