Κόσμος|24.08.2022 18:43

Φινλανδία: Η Σάνα Μαρίν δακρυσμένη υπεραμύνθηκε των επιλογών της - «Έχω ανάγκη για χαρά και ζωή»

Newsroom

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα έχουν μετατραπεί τα βίντεο και η φωτογραφίες της Φινλανδής πρωθυπουργού Σάνα Μαρίν από συμμετοχή της σε πάρτι στα οποία χορεύει και διασκεδάζει. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτές οι εικόνες δεν συνάδουν με το πολιτικό προφίλ μίας πρωθυπουργού και ίσως επηρεάζουν την κρίση της όταν καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση η προσωπική ζωή της με την πολιτική της καριέρα. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια η νεαρή πολιτικός απαντώντας στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, υπεραμύνθηκε σήμερα της επιθυμίας της για «χαρά» και «ζωή».

«Είμαι ένα ανθρώπινο ον. Προσβλέπω επίσης μερικές φορές στη χαρά, στο φως και στην ευχαρίστηση εν μέσω αυτών των σκοτεινών νεφών», είπε, με τρεμάμενη φωνή, στη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το κόμμα της, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP), στην πόλη Λάχτι της νότιας Φινλανδίας. «Είναι ιδιωτικό, είναι της χαράς και αυτή είναι η ζωή», είπε με δάκρυα στα μάτια. «Αλλά δεν έλειψα ούτε μια μέρα από τη δουλειά».

«Θέλω να πιστέψω πως οι άνθρωποι θα δουν τι κάνουμε στη δουλειά και όχι το τι κάνουμε στον ελεύθερο χρόνο μας», είπε, παραδεχόμενη πως η τελευταία εβδομάδα ήταν «μάλλον δύσκολη» για εκείνη.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας από την περασμένη εβδομάδα έχει γίνει στόχος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάποιοι υποστήριξαν ότι σχόλια που ακούγονται σε ένα εκ των βίντεο σήμαιναν ότι η πρωθυπουργός έκανε χρήση ναρκωτικών, κάτι που αρχικά διέψευσε η ίδια και στη συνέχεια προκειμένου να «διαλύσει κάθε υποψία», υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών το οποίο βγήκε «αρνητικό».

Χθες, Τρίτη, η νεαρότερη πρωθυπουργός στην Ευρώπη είχε γίνει πάλι πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες όταν ζήτησε συγγνώμη για άλλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην κατοικία της τον Ιούλιο.

Η συγγνώμη για την «μη αρμόζουσα φωτογραφία»

Η φωτογραφία, που δημοσιεύθηκε από φινλανδικά ΜΜΕ, δείχνει δύο γυναίκες να φιλιούνται, σηκώνοντας τις μπλούζες τους για να αποκαλύψουν τα στήθη τους και να τα καλύψουν με την επιγραφή «Φινλανδία». «Νομίζω πως η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα, ζητώ συγγνώμη. Η φωτογραφία αυτή δεν έπρεπε να τραβηχτεί» δήλωσε η Μαρίν στους δημοσιογράφους.

Η πρωθυπουργός εξήγησε πως εκείνη τη στιγμή, «φίλοι» βρίσκονταν στην κατοικία της για να «περάσουν το βράδυ» και να πάνε για σάουνα.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε πρώτα σε λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok από μια ινφλουένσερ και πρώην υποψήφια στον διαγωνισμό για τη Μις Φινλανδία, που μάλιστα εμφανίζεται και η ίδια στη φωτογραφία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιλανδίαειδήσεις τώραΣάνα Μάριν