Κόσμος|01.09.2022 14:38

Κρεμλίνο για τον θάνατο του προέδρου της Lukoil: «Δεν είναι δικό μας θέμα»

Newsroom

Το θέμα του θανάτου του επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κρεμλίνου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν το Κρεμλίνο γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Μαγκάνοφ και αν η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται δήλωσε πως «αυτό δεν είναι δικό μας θέμα».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου επιβεβαίωσε στο RIA Novosti ότι ο Μαγκάνοφ βρέθηκε νεκρός σε χώρο του ιδρύματος. Πηγή των διωκτικών αρχών δήλωσε στο RIA Novosti ότι ο Μαγκάνοφ πιθανότατα αυτοκτόνησε. Η Lukoil ανέφερε αργότερα ότι ο Μαγκάνοφ απεβίωσε μετά από σοβαρή ασθένεια.

Έπεσε από τον 6ο όροφο

Νεκρός βρέθηκε ο πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης ρωσικής εταιρείας παραγωγής πετρελαίου Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Ο 67χρονος Μαγκάνοφ νοσηλευόταν σε θάλαμο στον 6ο όροφο του Κεντρικού Κλινικού Νοσοκομείου στην οδό Marshala Timoshenko. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την πτώση του επιχειρηματία.

Ο Μαγκάνοφ κατέλαβε τη θέση του α’ εκτελεστικού αντιπροέδρου για την Εξερεύνηση και την Παραγωγή στην Lukoil το 2006.

Επιπλέον, ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 1993 και είναι διακεκριμένος ειδικός Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μεταξύ των διακρίσεων που είχε λάβει ήταν το κυβερνητικό Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την Επιστήμη και τη Μηχανική.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ



Βλαντίμιρ ΠούτινΡωσίαΝτμίτρι Πεσκόφειδήσεις τώρα