Κόσμος|07.09.2022 13:11

Ιταλία: Αντιδράσεις για το ρατσιστικό ντελίριο ακροδεξιού της Λέγκας - «Ψηφίστε και δεν θα ξαναδείτε αυτή τη γυναίκα Ρομά»

Newsroom

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε βίντεο του Αλέσιο Ντε Γκιούλιο, συμβούλου της Λέγκας στη Φλωρεντία, στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να πλησιάζει μια γυναίκα Ρομά και να λέει: «Ψηφίστε για τη Λέγκα στις 25 Σεπτεμβρίου και δεν θα την ξαναδείτε ποτέ».

Το βίντεο έχει τραβηχτεί σε έναν από τους πολυσύχναστους δρόμους στο κέντρο της ιταλικής πόλης. Μάλιστα, η γυναίκα χαιρέτησε την κάμερα ενώ όταν συνειδητοποίησε τι έλεγε το μέλος της Λέγκας απάντησε: «Όχι, μην το λες αυτό, εγώ δεν φοβάμαι». Ο Ντε Γκιούλιο ανέβασε το σχετικό βίντεο στο Facebook, το οποίο λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης

Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις:

Η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι μαζί με τα κόμματα «Αδελφοί της Ιταλίας» και «Φόρτσα Ιτάλια» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν συνασπιστεί και προβλέπεται να κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές.

Το βίντεο καταδίκασε ο Ενρίκο Λέτα, ηγέτης του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος. «Σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία συμβαίνουν κάποια συγκλονιστικά πράγματα», είπε ο Λέτα. «Πόσο παραπέρα θα πάνε;» αναρωτήθηκε.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε για ρατσιστικό παραλήρημα, ο ντε Γκιούλιο υπερασπίστηκε τον εαυτό του, υποστηρίζοντας ότι έχει μια Νιγηριανή φίλη και ήθελε απλώς να καταγγείλει «το έγκλημα της επαιτείας».

Από την πλευρά του, ο Σαλβίνι χαρακτήρισε το βίντεο «χαζό»: «Τα προβλήματα επιλύονται με τις δυνάμεις του νόμου και της τάξης, με ψηφίσματα, όχι με βίντεο που τα βάζεις με έναν άνθρωπο», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ρομάΛέγκαΙταλίαρατσισμόςειδήσεις τώρα