Κόσμος|09.09.2022 23:00

Η Ουκρανία αντεπιτίθεται: Περισσότερες από 30 κοινότητες στο Χάρκοβο απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με τον Ζελένσκι

Newsroom

Ο ουκρανικός στρατός απελευθέρωσε περισσότερες από 30 κοινότητες στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στο πλαίσιο της αντεπίθεσης που έχει εξαπολύσει κατά των ρώσων εισβολέων, υποστήριξε την Παρασκευή  πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζελένκσι δήλωσε: «Επί του παρόντος, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απελευθερώσει και θέσει υπό τον έλεγχό τους περισσότερες από 30 κοινότητες στην περιφέρεια του Χαρκόβου», κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, συμπλήρωσε.

Χθες Πέμπτη, ο πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός έχει ανακαταλάβει εδάφη συνολικής έκτασης 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων από την αρχή του μήνα.

«Αποτυχημένη» χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο επικεφαλής της CIA

Αποτυχημένη χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο αρχηγός της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, μιλώντας σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον. «Είναι δύσκολο να δούμε τον απολογισμό του Πούτιν στον πόλεμο ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μια αποτυχία» τόνισε ο  Μπερνς, συμπληρώνοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε σοβαρά το θάρρος και τις δυνατότητες της Ουκρανίας να πολεμήσει.

Ο Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν περιβάλλεται από συμβούλους που δεν είναι πρόθυμοι να προβάλουν αντιρρήσεις και ότι ο Ρώσος πρόεδρος πίστεψε λανθασμένα ότι η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων θα κλονίζεται και η αμερικανική προσοχή θα περιφέρεται όσο περισσότερο παρατείνεται η σύγκρουση.

«Το στοίχημα του Πούτιν αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι πιο σκληρός από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς», υπογράμμισε. 

Με την εισβολή στην Ουκρανία «όχι μόνο έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία του ρωσικού στρατού», είπε, «αλλά θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ρωσική οικονομία και σε γενιές Ρώσων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΡωσίαΒολοντιμίρ Ζελένσκι