Κόσμος|23.09.2022 14:24

Ιταλία: Η ρωσική πρεσβεία θυμάται το παρελθόν λίγο πριν τις εκλογές - Χρησιμοποίησε φωτογραφίες του Πούτιν

Newsroom

Φωτογραφίες πρώην πρωθυπουργών και αξιωματούχων της ιταλικής κυβέρνησης με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, αναρτά η ρωσική πρεσβεία στη Ρώμη. Αυτό, τρεις μέρες πριν τις ιταλικές εκλογές.

«Από την πρόσφατη ιστορία των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας, έχουμε κάποιες αναμνήσεις», έγραψε η πρεσβεία την Πέμπτη, στο τέλος μιας προεκλογικής εκστρατείας όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι σχέσεις της Ιταλίας με τη Μόσχα βρέθηκαν στο επίκεντρο.

Μία φωτογραφία έδειχνε τον Πούτιν και τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι να σκύβουν ο ένας προς τον άλλον, ενώ μια άλλη απεικόνιζε τον Πούτιν να κάνει χειραψία με έναν χαμογελαστό Ενρίκο Λέτα, ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Μια άλλη έδειχνε τον Πούτιν να στέκεται ανάμεσα στον ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι -μακροχρόνιο θαυμαστή του Πούτιν- τον πρώην πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, τώρα επικεφαλής του λαϊκιστικού Κινήματος Πέντε Αστέρων και τον πρώην ηγέτη των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο, νυν υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας.

Η τελευταία φωτογραφία έδειχνε τον Πούτιν να χαμογελά, ενώ έκανε χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος τώρα ηγείται ενός κεντρώου κόμματος -αν και ο Ρέντσι φαίνεται να αισθάνεται λίγο... άβολα.

Ο μόνος ηγέτης μεγάλου κόμματος που δεν περιλαμβανόταν στις φωτογραφίες ήταν η Τζόρτζια Μελόνι, το κόμμα της οποίας Fratelli d'Italia προβλέπεται να βγει πρώτο στις γενικές εκλογές της Κυριακής. Το κόμμα της ήταν, μέχρι πολύ πρόσφατα, σχεδόν άγνωστο και δεν έχει βρεθεί ποτέ στην εξουσία.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ιταλίας με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι έχει υποστηρίξει σθεναρά τις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μελόνι έχει υποστηρίξει τα μέτρα και την αποστολή όπλων στο Κίεβο, αλλά δίνει τη μάχη των εκλογών ως μέλος μίας δεξιάς συμμαχίας μαζί με τον Σαλβίνι και τον Μπερλουσκόνι, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις φιλικές τους σχέσεις με τη Μόσχα.

Ο Σαλβίνι έχει επικρίνει έντονα τις κυρώσεις, λέγοντας ότι βλάπτουν περισσότερο την Ευρώπη και την Ιταλία παρά τη Μόσχα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσίαειδήσεις τώραΜατέο ΣαλβίνιΛουίτζι Ντι ΜάιοΙταλία