Κόσμος|05.10.2022 19:20

Αντιστράτηγος μετά τις πυρηνικές απειλές ο Ραμζάν Καντίροφ; «Με προήγαγε ο Πούτιν», λέει ο ίδιος

Newsroom

Καθώς οι φόβοι τις Δύσης συνεχίζουν να αυξάνονται σχετικά με το ενδεχόμενο ο Βλαντιμίρ Πούτιν να καταφύγει σε πυρηνικά όπλα στον συνεχιζόμενο πόλεμό του με την Ουκρανία, ο Ραμζάν Καντίροφ, ένας από τους συμμάχους του Ρώσου προέδρου που έχει καλέσει σε πυρηνικές επιθέσεις δήλωσε ότι προήχθη σε ανώτερο στρατιωτικό βαθμό.

Αντιστράτηγος μετά τις πυρηνικές απειλές ο Ραμζάν Καντίροφ;

Ο Τσετσένος ηγέτης έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram την Τετάρτη ότι ο Πούτιν του απένειμε τον βαθμό του αντιστράτηγου [ και ότι «ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς προσωπικά με ενημέρωσε γι' αυτό και με συνεχάρη», σε μια προφανή αναφορά στο μικρό και το μεσαίο όνομα του Ρώσου προέδρου.

«Είμαι απεριόριστα ευγνώμων στον Ανώτατο Αρχηγό μας για την υψηλή εκτίμηση των προσόντων μου»! έγραψε ο Καντίροφ, σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση. «Αυτή είναι μια μεγάλη τιμή για μένα. Δίνω τον λόγο μου ότι θα δικαιώσω την εμπιστοσύνη που μου έχει δοθεί εκ των προτέρων».

Ενώ συγκαλυμμένες ή απροκάλυπτες πυρηνικές απειλές διατυπώνονται από Ρώσους αξιωματούχους και ειδήμονες των κρατικών μέσων ενημέρωσης εδώ και μήνες, ο Πούτιν αντιμετώπισε πρόσφατα επικρίσεις επειδή απείλησε σε ομιλία του τον περασμένο μήνα ότι θα μπορούσε να απαντήσει σε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν «πυρηνικός εκβιασμός» από τη Δύση με τα όπλα του έθνους του. Ο Καντίροφ, ο οποίος έχει επανειλημμένα χρησιμοποιήσει κλιμακούμενη ρητορική όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, απηύθυνε ακόμη πιο άμεση έκκληση για πυρηνικά πλήγματα.

Ο Καντίροφ φέρεται να έχει προαχθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Τον Ιούλιο του 2020, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι ο Καντίροφ είχε ανακοινώσει μέσω του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK ότι του είχε αποδοθεί ο βαθμός του υποστράτηγου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


πόλεμοςειδήσεις τώραπυρηνικά όπλαΡωσίαΟυκρανία