Κόσμος|20.10.2022 13:43

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία: Φόβος για μπλακ άουτ - Σε οκτώ μέρες, επλήγησαν 408 εγκαταστάσεις

Newsroom

Συναγερμοί ηχούν από το πρωί σε όλη την Ουκρανία, με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια για να προστατευτούν. Τα ρωσικά χτυπήματα στρέφονται πια, ξεκάθαρα, σε ενεργειακές υποδομές.

Αργά ή γρήγορα, σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, η χώρα ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μπλακ άουτ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το 40% των ενεργειακών υποδομών έχει υποστεί ζημιές -περισσότερες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών, από τις 10 έως τις 18 Οκτωβρίου, επλήγησαν 408 ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν υποστεί ζημιές από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως μεταδίδει η απεσταλμένη του OPEN στην Ουκρανία, Αδαμαντία Λιόλιου.

Σήμερα, Πέμπτη, είναι «μέρα αποταμίευσης» όπως την ονομάζουν οι Ουκρανοί, καθώς διακοπές ρεύματος σημειώνονται σε όλο το μήκος και το πλάτος της χώρας. Επίσης, υπάρχει οδηγία στους πολίτες για εξοικονόμηση στο ρεύμα και να μην χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές.

Την ίδια ώρα, οι πολίτες προετοιμάζονται από τις Αρχές να έχουν κεριά, φακούς, σπίρτα, ακόμη και ραδιόφωνα με μπαταρίες, ζεστά ρούχα και κουβέρτες.

Τέλος, σημειώνεται πως ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, κάνοντας λόγο για τις διαπραγματεύσεις που ζητά η Ρωσία, λέει ότι «αυτό που θέλει είναι να της δώσουμε ως δώρο κάποια από τα εδάφη μας για την ψυχρή γενοκτονία που πραγματοποιεί».

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ενέργειαειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινΒολοντιμίρ ΖελένσκιπόλεμοςΟυκρανίαΡωσία