Κόσμος|24.10.2022 19:00

Νέες φήμες για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν: «Έχει κρίσεις βήχα, ναυτία και έχασε πολλά κιλά»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Associated Press
Associated Press
Associated Press
Associated Press

Νέοι ισχυρισμοί σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με φόντο την πίεση που δέχονται τα ρωσικά στρατεύματα, στα πεδία των μαχών, στην Ουκρανία.

Ναυτία και κρίσεις βήχα

Σύμφωνα με τη Daily Mail, που επικαλείται το κανάλι του Telegram General SVR, οικογενειακός κύκλος του Πούτιν ανησυχεί για κρίσεις βήχα, συνεχή ναυτία και έλλειψη όρεξης, όπως υποστηρίζεται, αφού ο Ρώσος ηγέτης φέρεται να υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις το Σαββατοκύριακο.

Ο περίγυρός του ανησυχεί ότι η «αδυναμία και ο επίμονος βήχας» του γίνονται αισθητά και θα θεωρηθούν από τις ελίτ της Ρωσίας ως «σημάδι της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας του ηγέτη», σύμφωνα με το κανάλι Telegram General SVR, το οποίο εδώ και καιρό υποστηρίζει ότι πάσχει από καρκίνο, παρά την επιμονή του Κρεμλίνου ότι είναι καλά στην υγεία του.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται σημαντικά φουσκωμένος και πρησμένος στο πρόσωπο, έχει χάσει αρκετά κιλά τους τελευταίους μήνες, δήλωσε το κανάλι που ισχυρίζεται ότι έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο.

Σήμερα ο Πούτιν ακουγόταν άβολα, προσπαθώντας να συγκρατήσεις το βήχα του ενώ μιλούσε σε ήσυχους, κουραστικούς τόνους κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντμίτρι Τσερνιτσένκο.

Του ξέφυγε ένας βήχας κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την παροχή αθλητικών υπηρεσιών στις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε από την Ουκρανία και συνέχισε βιαστικά να μιλάει σαν να προσπαθούσε να καλύψει και να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το κανάλι Telegram - το οποίο δεν επικαλέστηκε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς του περί κακής υγείας του Πούτιν - ανέφερε: «Τόσο ο ίδιος ο Πούτιν όσο και οι συγγενείς του, καθώς και οι γιατροί, ανησυχούν για τις κρίσεις βήχα του προέδρου, καθώς και για τη συνεχή ναυτία και την έλλειψη όρεξης λόγω της φαρμακευτικής αγωγής και της ειδικής δίαιτας».

Το κανάλι General SVR υποστήριξε επίσης ότι ο Πούτιν είναι ιδιαίτερα κακοδιάθετος για τις κακές επιδόσεις των στρατευμάτων του στον πόλεμο, βρίζοντας και στη συνέχεια κόβοντας τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης διαδικτυακής συνάντησης.

Ο Πούτιν κατέφυγε σε κραυγές και βωμολοχίες, όπως υποστηρίχθηκε, και στη συνέχεια διέκοψε την κλήση εν μέσω κρίσης βήχα. «Αφού ο Σόιγκου αποσυνδέθηκε από τη συμμετοχή του στη βιντεοδιάσκεψη, ο Πούτιν άρχισε να μιλάει με άλλους εκπροσώπους της ηγεσίας του στρατιωτικού μπλοκ, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει λόγω μιας κρίσης έντονου βήχα, τόσο που η συνάντηση έπρεπε να διακοπεί και ο πρόεδρος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια», υποστήριξε το κανάλι που λέει ότι έχει πηγές στο Κρεμλίνο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πρόεδροςβήχαςΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις τώρα