Κόσμος|29.10.2022 23:13

Αυξάνει συνεχώς ο τραγικός ο απολογισμός του αιματοβαμμένου Halloween στη Σεούλ - Πάνω από 140 οι νεκροί και πολλοί οι τραυματίες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Πανικός στη Σεούλ/ ΑP (gallery)
Πανικός στη Σεούλ/ ΑP (gallery)
Πανικός στη Σεούλ/ ΑP (gallery)
Πανικός στη Σεούλ/ ΑP (gallery)
Πανικός στη Σεούλ/ ΑP (gallery)

Περισσότεροι από 140 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν όταν από άγνωστη αιτία προκλήθηκε πανικός μεταξύ ενός τεράστιου πλήθους σε κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας για τους εορτασμούς του Halloween, αργά το Σάββατο με αποτέλεσμα άνθρωποι να ποδοπατηθούν.

Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών

Ειδικότερα, σε 146 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών και 150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανέφερε ένας αξιωματούχος των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε νέο απολογισμό της τραγωδίας.

Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ τόνισε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Η τραγωδία συνέβη περίπου στις 22:20 το βράδυ του Σαββάτου, τοπική ώρα (σ.σ. 18:20 ώρα Ελλάδας), καθώς τεράστιο πλήθος κόσμου ξεχύθηκε σημειώθηκε στην περιοχή Ιταεγούν μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας για τους εορτασμούς του Halloween.

Εικόνες που σοκάρουν

Φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Yonhap δείχνουν πάνω από δώδεκα ανθρώπους να κείτονται σε έναν δρόμο, με διασώστες να τους βοηθούν. Πλάνα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους να δέχονται πρώτες βοήθειες από υπαλλήλους διάσωσης και ιδιώτες πολίτες στο σημείο.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ προήδρευσε έκτακτης συνάντησης με κορυφαίους βοηθούς και διέταξε την αποστολή ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο σημείο, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι αρχές διερευνούν τα ακριβή αίτια του συμβάντος, ανέφερε το Yonhap.

«Ήξερα ότι θα είναι τρελό αλλά δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο άσχημα»

Η Erin O’Toole, από τον Καναδά, καθηγήτρια αγγλικών που βρίσκεται στην Κορέα εδώ και 10 χρόνια, δήλωσε ότι η περιοχή είχε γίνει δημοφιλής τα τελευταία 10 χρόνια για τις αποκριάτικες γιορτές. Είχε προειδοποιήσει τους φίλους της να έρθουν στην Itaewon το αργότερο μέχρι τις 4 μ.μ. για τον φόβο του συνωστισμού.

«Ήξερα ότι απόψε θα ήταν τρελό, αλλά δεν ήξερα ότι θα ήταν τόσο άσχημα», είπε κλαίγοντας.

Το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γιολ ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο Γιουν διέταξε τις κυβερνητικές υπηρεσίες να ανταποκριθούν επειγόντως για την περίθαλψη των θυμάτων και να επανεξετάσουν τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στον χώρο.

Η κυβέρνηση εξέπεμψε επίσης συναγερμό έκτακτης ανάγκης σε όλη την πόλη, με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΣεούλΧάλογουινΝότια Κορέα