Κόσμος|14.11.2022 16:00

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Συγκλονίζει η εικόνα με το πεσμένο καροτσάκι – Ο πατέρας αφηγείται τις στιγμές φρίκης

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)

Το καροτσάκι που έμεινε στο σημείο μετά τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη ήταν μια από τις εικόνες που διέρρευσε στα ΜΜΕ και συγκίνησε τους πάντες. Ο πατέρας που εκείνη τη στιγμή προσπαθούσε να σώσει το μωρό του μίλησε για τις στιγμές φρίκης που έζησε.

'Έχασε την ακοή του ο πατέρας

«Όταν έγινε η έκρηξη, αγκάλιασα το καρότσι» είπε ο πατέρας για τη στιγμή της έκρηξης.

Το καροτσάκι του μωρού εκσφενδονίστηκε λόγω της έκρηξης κι ο πατέρας Taner Sinan πήρε το μωρό στην αγκαλιά του και προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο με τη γυναίκα του. Η μητέρα, ο πατέρας και το 3χρονο μωρό τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ το καρότσι έσπασε. Ενώ το τραυματισμένο μωρό και η μητέρα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Πρώτων Βοηθειών στο Ταξίμ, ο πατέρας έχασε την ακοή του στο ένα αυτί.

Ο πατέρας Taner Sinan, ο οποίος είπε ότι ταρακουνήθηκαν ξαφνικά από έναν μεγάλο θόρυβο, είπε: «Δεν μπορούσα να καταλάβω κάτι. Ξαφνικά ακούστηκε ένας μεγάλος θόρυβος. Υπήρχε μια τρομερή πίεση. Κρατούσα το καροτσάκι στο χέρι μου. Πήρα το παιδί στην αγκαλιά μου, τρέξαμε έξω. Υπάρχουν πληγές στο πρόσωπο και στο κεφάλι του παιδιού. Δεν απειλείται η ζωή του. Χαίρομαι που είναι ζωντανός. Έχασα το αυτί μου. Έχασα την ακοή μου».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραμωρόΚωνσταντινούπολη