Κόσμος|14.11.2022 16:45

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Νέες λεπτομέρειες για την φερόμενη δράστιδα – Τι αναφέρουν οι Τούρκοι

Μαρία Ζαχαράκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Η Ahlam Albashir εισήλθε στην Τουρκία με ένα άτομο πριν από 4 μήνες. Διαπιστώθηκε ότι διέμεναν σε σπίτι ενός Σύρου υπηκόου στο Έσενλερ προσποιούμενοι ότι είναι παντρεμένοι για να μην προσελκύσουν προσοχή.

Εργάζονταν σε ένα εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας για καμουφλάζ και δεν επικοινωνούσαν με το Κομπάνι σε κανένα ψηφιακό περιβάλλον.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ύποπτοι, που έλαβαν εκπαίδευση για μέλη του ΡΚΚ/YPG, δεν επικοινωνούσαν μέσω ψηφιακού υλικού για να μην αποκαλυφθούν οι ενέργειές τους.

Μετά την επίθεση, οι «αντιτρομοκρατικές μονάδες και οι μονάδες πληροφοριών», που εξέτασαν τα αρχεία που αποτελούνταν από 1.200 διαφορετικές εικόνες από κάμερες ασφαλείας, βρήκαν πρώτα το ταξί που πήρε το άτομο για να δραπετεύσει μετά την επίθεση. Μετά τις δηλώσεις του οδηγού ταξί, η αστυνομία συνέλαβε την Ahlam Albashir, που πραγματοποίησε την επίθεση, σε σπίτι στη συνοικία Κιουτσούκτσεκμετζέ.

Άρχισε να εκπαιδεύεται πριν από περίπου ένα χρόνο

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Ahlam Albashir άρχισε να εκπαιδεύεται ως μέλος πληροφοριών στο PKK/YPG. Η επικοινωνία των υπόπτων με το Κομπάνι έγινε από άτομο με το οποίο έμεναν στο Esenler. Η Αλμπασίρ, η οποία παρέλαβε το γεμάτο εκρηκτικά δέμα από ένα άτομο ονόματι Β. την ημέρα του συμβάντος, κάθισε στον πάγκο όπου άφησε τη βόμβα για 45 λεπτά για να μην τραβήξει την προσοχή. Η Ahlam Albashir, η οποία σηκώθηκε από τον πάγκο λίγο πριν την έκρηξη της βόμβας, η οποία λειτουργούσε με χρονομέτρηση, και τράπηκε σε φυγή από το σημείο. Πρώτα πήγε στη διεύθυνση που διέμενε στο Esenler με ταξί. H Ahlam Albashir πήρε χρυσό και χρήματα από το σπίτι και στη συνέχεια πήγε στο Κιουτσουκτσεκμετζέ. Συνεχίζεται στο αστυνομικό τμήμα η ανάκριση της Αχλάμ Αλμπασίρ.

Από την άλλη, γίνονται προσπάθειες για τη σύλληψη του Β. που υποδύεται το σύζυγο της Αλμπασίρ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έκρηξηΤουρκίαεπίθεσηΚωνσταντινούποληβόμβαειδήσεις τώρα