Κόσμος|17.11.2022 21:38

Παιδί θαύμα στη Βρετανία: «Δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόμουν είδηση» - Τι λέει ο 11χρονος που ξεπέρασε τον Στίβεν Χόκινγκ στο τεστ IQ της Mensa

Newsroom

Με το στόμα ανοιχτό άφησε άπαντες ο μόλις 11 ετών, Yusuf Shah από το Λιντς της Βρετανίας, αφού κατάφερε να πετύχει την πιο υψηλή βαθμολογία στο IQ τεστ της Mensa, ξεπερνώντας τον Στίβεν Χόκινγκ αλλά και τον… Άλμπερτ Αϊνστάιν. Όπως έχει γίνει γνωστό, το παιδί συγκέντρωσε 162 βαθμούς στο τεστ, δηλαδή περισσότερο από τον Χόκινγκ, ο οποίος λέγεται ότι είχε συγκεντρώσει 160 βαθμούς. Ο ενθουσιασμός της οικογένειας φυσικά δεν μπορούσε να μείνει κρυφός.

Μιλώντας στην εφημερίδα Yorkshire Evening Post, η μητέρα του είπε: «Ήμουν τόσο περήφανη. Είναι ο πρώτος στην οικογένεια που κάνει το τεστ Mensa. Στην πραγματικότητα ανησυχούσα κι εγώ λίγο – πάντα πήγαινε σε μια αίθουσα γεμάτη παιδιά για να δώσει εξετάσεις».

Tι λέει ο ίδιος

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Yusuf σχολίασε: «Νιώθω ξεχωριστά που έχω ένα πιστοποιητικό για μένα. Επίσης, δεν περίμενα ποτέ ότι θα γινόμουν είδηση». «Είναι μια δύσκολη δοκιμασία να προετοιμαστείς», είπε ο πατέρας του μαθητή. «Απλώς κάναμε αυτό που κάναμε ήδη – τίποτα συγκεκριμένο για το τεστ IQ».

Το ενδιαφέρον του 11χρονου επικεντρώνεται κυρίως στη γεωγραφία και τις σημαίες, αλλά τα μαθηματικά είναι το πραγματικό του πάθος. Στον ελεύθερο χρόνο του, λύνει sudoku και τον κύβο του Ρούμπικ, κάτι που κάνει με μεγάλη ευκολία. Το μεγάλο του όνειρο είναι να σπουδάσει μαθηματικά στο Κέιμπριτζ ή την Οξφόρδη, αλλά στο μεταξύ προετοιμάζεται για τις εισαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραIQ TestΒρετανίαΣτίβεν ΧόκινγκΆλμπερτ ΑϊνστάινIQ