Κόσμος|19.11.2022 20:55

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Εμανουέλ Μακρόν στη Τζέρμπα

Newsroom

Σύντομη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε, στη Τζέρμπα της Τυνησίας, όπου συμμετέχει στην 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός εξωτερικών με μία ανάρτηση στο Twitter γνωστοποίησε το τετ - α - τετ του με τον Γάλλο πρόεδρο. 

Η ανάρτηση του Έλληνα ΥΠΕΞ

«Στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Δ.Ο. Γαλλοφωνίας στην Τζέρμπα, είχα σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της φίλης, εταίρου και στρατηγικού συμμάχου #Γαλλίας», έγραψε ο Νίκος Δένδιας.

«Στενές συμμαχικές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας»

«Παρίσταμαι στη Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Τζέρμπα της Τυνησίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη 18η Σύνοδο Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Όπως εξήγησε «κατ'αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΝίκος ΔένδιαςΕμανουέλ Μακρόνυπουργείο ΕξωτερικώνΓαλλία