Κόσμος|21.11.2022 12:25

Κουρδικές επιθέσεις με ρουκέτες στην Τουρκία - Τρεις νεκρούς ανακοίνωσε η Άγκυρα

Newsroom

Επιθέσεις με ρουκέτες σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, στη νότια Τουρκία, με την Άγκυρα να κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και πέντε τραυματίες.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι τα πλήγματα προήλθαν από «τρομοκράτες του YPG/PKK», εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τη βόρεια Συρία, οι οποίες έπληξαν στόχους στην επαρχία Γκαζιαντέπ.

Οι ρουκέτες έπληξαν ένα λύκειο, δύο σχολεία και ένα φορτηγό στην πόλη Καρμακίς, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, αναφέρει το Anadoly.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρα Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση.

Σημειώνεται πως οι επιθέσεις αυτές από τους Κούρδους μαχητές είναι απάντηση στις τουρκικές επιδρομές που έχουν ξεκινήσει στη βόρεια Συρία και έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων.

«Ήρθαμε τελικά μια νύχτα ξαφνικά…»

Η τουρκική κυβέρνηση αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης επιχαίρουν την επιχείρηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον στίχο του τραγουδιού «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά» για να τονίσουν ότι η Τουρκία υλοποιεί τις απειλές της.
«Ήρθε η ώρα του λογαριασμού», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στο δικό του μήνυμα για την επιχείρηση, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, αναφέρει αντίστοιχα: «Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, που φώτισαν ξαφνικά τη νύχτα και τη μετέτρεψαν σε μέρα, ζητούν από τους προδότες να λογοδοτήσουν ένας προς ένας. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τους προδότες να πληρώσουν το τίμημα. Είθε ο Κύριός μου να προστατέψει τους ήρωες στρατιώτες μας και να τους χρίσει νικητές».
Η ηγέτης του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, ευχήθηκε επίσης επιτυχία στον τουρκικό στρατό.  «Εύχομαι επιτυχία στον τουρκικό στρατό για τη διασυνοριακή επιχείρηση που ξεκίνησε αργά το βράδυ. Ο Θεός μαζί σας! Ελπίζω όλα να εξελιχθούν σύμφωνα με το εθνικό αίσθημα. Είναι μια δύσκολη διαδικασία, ο Θεός να την κάνει εύκολη», δήλωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαρουκέτεςειδήσεις τώραΚούρδοιεπιθέσεις