Κόσμος|08.12.2022 23:44

Κύπρος: Ένταση έξω από το κοινοβούλιο με αφορμή ψήφισμα για τον Γεώργιο Γρίβα – Για «ακραίες συμπεριφορές» έκανε λόγο ο Αναστασιάδης

Newsroom

Το απόγευμα της Πέμπτης (08/12) ένταση σημειώθηκε έξω από το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου.

Διαδηλωτές θέλησαν να εκφράσουν την αγανάκτησή τους σχετικά με ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της ΕΟΚΑ, Γεώργιος Γρίβας Διγενής, χαρακτηρίζεται «ανάξιος κάθε τιμής από την πατρίδα».

Το ψήφισμα για τη Δημοκρατική Αντίσταση κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή το ΑΚΕΛ και υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, Ημέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης. Σύμφωνα με αυτό, η πολιτεία καλείται να διακόψει οποιαδήποτε χρηματοδότηση, κάθε είδους δραστηριοτήτων απόδοσης τιμών στον Γεώργιο Γρίβα τον οποίο, όπως επισημαίνεται στο ψήφισμα, «η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα».

Έξω από τη Βουλή έφτασαν περίπου 300 διαμαρτυρόμενοι με το σύνθημα «Ζει και μας καθοδηγεί, Γεώργιος Γρίβας Διγενής» ενώ η ένταση επεκτάθηκε και στα γραφεία του κόμματος της ΕΔΕΚ, όπου άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, πρόεδρος της ΕΔΕΚ βρισκόταν στη συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου διεξαγόταν η ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2023, και απ03BFώρησε από τη συνεδρίαση. Λίγη ώρα αργότερα χαρακτήρισε το περιστατικό «προμελετημένη και προσχεδιασμένη τραμπουκική ενέργεια».

Η ανάρτηση Αναστασιάδη

Το σύνολο της Βουλής καταδίκασε τα επεισόδια ενώ αναφέρθηκε σε αυτό, μέσω ανάρτησης στο Twitter, και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. 

«Από την Ισπανία που βρίσκομαι για τη Σύνοδο των EUMED9 καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο τα όσα απαράδεκτα έλαβαν χώρα νωρίτερα σήμερα», ανέφερε και σημείωσε ότι, ακραίες συμπεριφορές δεν επιτρέπονται, ούτε συμβάλλουν στην ενότητα και την ομοψυχία που επιβάλλεται να επικρατούν σε μία χώρα μέρος της οποίας βρίσκεται υπό κατοχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κύπροςειδήσεις τώραΝίκος Αναστασιάδης