Κόσμος|03.01.2023 11:21

Qatar Gate: Παντσέρι και Τζιόρτζι ετοίμαζαν ομιλία του υπουργού Εργασίας του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Newsroom

Στο κάδρο για το σκάνδαλο Qatar Gate μπαίνουν επισήμως οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο για τους οποίους ζητήθηκε άρση ασυλίας, ενώ όσο προχωρούν οι έρευνες όλο και περισσότερα στοιχεία για το σκάνδαλο που κλονίζει την Ευρώπη έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le soir, ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να κανόνισε μια συνάντηση καταριανής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγες μέρες πριν το Μουντιάλ.

Ο ίδιος σχεδίαζε από τις 10 Οκτωβρίου την ομιλία του Αλ Μάρι και τις λίγες μέρες που πέρασαν στις Βρυξέλλες, πολλαπλασίασαν τις συναντήσεις τους, ιδίως με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και με τις ευρωβουλευτές Μαρί Αρενά και Χάνα Νιούμαν, οι οποίες αντίστοιχα προεδρεύουν της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της αντιπροσωπείας της Αραβικής Χερσονήσου στην το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Le Soir τονίζει πως ο Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι προετοίμασαν τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ για την ομιλία του στο Κοινοβούλιο.

Σημειώνεται πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβεβαίωσε τη Δευτέρα με ανακοίνωσή του ότι η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα «κίνησε επείγουσα διαδικασία για την άρση της ασυλίας δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από αίτημα των βελγικών δικαστικών αρχών», χωρίς να διευκρινίσει την ταυτότητα των δύο ευρωβουλευτών που εμπλέκονται στις έρευνες της ομοσπονδιακής εισαγγελίας για το σκάνδαλο διαφθοράς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ευρωβουλευτέςσκάνδαλοάρση ασυλίαςQatar Gateειδήσεις τώρα