Κόσμος|13.01.2023 16:48

Qatar Gate: Νέα στοιχεία για τον Παντσέρι – Βρέθηκαν εμβάσματα χιλιάδων ευρώ από ΜΚΟ σε λογαριασμό της κόρης του

Newsroom

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το σκάνδαλο Qatar Gate. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι δύο ΜΚΟ (η No Peace Without Justice και η Ηuman Rights Foundation) είχαν εμβάσει ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι.

Χιλιάδες ευρώ από την No Peace Without Justice

Πρόκειται για εμβάσματα «μερικών χιλιάδων ευρώ», τα οποία τα τελευταία δυο χρόνια γίνονταν σχεδόν σε μηνιαία βάση. Η ιταλική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι δύο ΜΚΟ, εμπλέκονται στην έρευνα του Qatargate. Ο επικεφαλής της No Peace Without Justice, ο Ιταλός Νικολό Φιγκά Ταλαμάνκα, συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Στη δεύτερη, την αμερικανική Human Rights Foundation, φέρεται να αναφέρθηκε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, κατά τη διάρκεια ανάκρισής του.

Σύμφωνα με την La Repubblica, τα υψηλότερα ποσά εμβάσθηκαν από την ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση. Η ιταλική δικαιοσύνη προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε αυτόνομες έρευνες: περιορίσθηκε στο να καταγράψει τις κινήσεις του λογαριασμού, πληροφορώντας τους Βέλγους εισαγγελείς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

La Repubblicaειδήσεις τώραQatar GateσκάνδαλοΙταλία