Κόσμος|13.01.2023 21:30

Την πέρναγε… ζωή και κότα ο Μπολσονάρου όσο ήταν πρόεδρος της Βραζιλίας: Τα αστρονομικά έξοδά του

Newsroom

Περίπου 20.000 ευρώ σε ένα λιτό εστιατόριο, σχεδόν 10.000 ευρώ σε ένα αρτοποιείο την επομένη του γάμου του γιου του: η άρση του απορρήτου για τα έξοδα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου έφερε στο φως απίθανα κόστη.

Οι κινήσεις λογαριασμού για την προεδρική πιστωτική κάρτα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του ακροδεξιού Μπολσονάρου (2019-2022) δημοσιεύτηκαν σε έναν επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της κυβέρνησης του διαδόχου του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει αρχίσει να άρει ένα απόρρητο για 100 χρόνια που είχε επιβάλει ο ακροδεξιός προκάτοχός του σε χιλιάδες επίσημα έγγραφα.

Συνολικά δαπανήθηκαν 27,6 εκατομμύρια ρεάλ (σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) με αυτήν την κάρτα, που χρησιμοποιήθηκε από 21 άτομα της ομάδας του.

Αν ληφθούν υπόψη τα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό ποσά, η δαπάνη αυτή είναι σχεδόν η μισή από εκείνη της πρώτης περιόδου του Λούλα (2003-2006). Όμως στην περίπτωση του τελευταίου αφορούσαν κυρίως έξοδα διαμονής για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αυτό δεν συνέβη με τον Μπολσονάρου, ο οποίος επίσης είχε καυχηθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του ότι δεν ξόδεψε «ούτε μια δεκάρα» με την προεδρική πιστωτική κάρτα, σε αντίθεση με τους προκατόχους του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βραζιλίαειδήσεις τώραΖαΐχ Μπολσονάρου