Κόσμος|17.01.2023 12:39

Τουρκία: Κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών - Τι δήλωσε ο Μπαχτσελί

Μαρία Ζαχαράκη

Σήμα για εκλογές το Μάιο έστειλε ο κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, χωρίς να τις χαρακτηρίζει πρόωρες. «Δεν πρέπει να εκληφθεί ως πρόωρες εκλογές, αλλά ως επικαιροποίηση της ημερομηνίας των εκλογών στην Τουρκία.

Το να φοβάσαι την κάλπη και να αποφεύγεις τη βούληση του έθνους δεν ωφελεί κανέναν. Είναι καθήκον όλων μας να οργανώσουμε τις εκλογές σε εορταστική ατμόσφαιρα. Η κάλπη είναι πεδίο μάχης. Είναι η εκδήλωση της εθνικής βούλησης. Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κάτι για να διστάζουν, είναι ευπρόσδεκτα. Ας οδηγήσουμε μαζί την Τουρκία μας στις εκλογές, μιλώντας, συζητώντας και συμφωνώντας. Ας τελειώσουμε αυτή τη δουλειά τον Μάιο. Ας δώσουμε τον λόγο στο έθνος μας», δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας ο αρχηγός του Εθνικιστικού Κινήματος, του οποίου οι εξαγγελίες για εκλογές πολλές φορές έχουν γίνει πράξη από την κυβερνητική παράταξη.

Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, από τη μια κάλεσε την αντιπολίτευση σε εκλογική συμπόρευση, αλλά από την άλλη την κατηγόρησε και για εθνική μειοδοσία.

«Η γλώσσα του Κιλιτσντάρογλου είναι η γλώσσα των Ελλήνων, η γλώσσα του φιδιού, η γλώσσα των εχθρών των Τούρκων. Η ανίερη συμμαχία, η οποία δεν μπορεί να βρει υποψήφιο πρόεδρο, αποτελεί ένα εχθρικό εμπόδιο για την Τουρκία», δήλωσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εκλογέςΝτεβλέτ Μπαχτσελίειδήσεις τώραΤουρκία