Κόσμος|17.01.2023 20:17

Έσερνε τα θύματά του στο ντους από τα μαλλιά και τα μαστίγωνε με ζώνες - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον βιαστή αστυνομικό στη Βρετανία

Newsroom

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των θυμάτων του 48χρονου αστυνομικού από τη Βρετανία, Ντέιβιντ Κάρικ, ο οποίος παραδέχτηκε ότι, σε διάστημα σχεδόν δύο δεκαετιών, διέπραξε 24 βιασμούς.

«Το σεξ έγινε πραγματικά βίαιο. Ήθελε να είμαι ίδια με μια πόρνη, αλλά εγώ δεν ήθελα να κάνω τέτοια πράγματα. Ήταν παράξενα, τρελά πράγματα», λέει μία από τις γυναίκες που βιάστηκαν, ενώ οι ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για τη νοσηρή δράση του ένστολου προκαλούν αποτροπιασμό.

«Έλεγα όχι και μετά ξυπνούσα με αυτόν από πάνω μου»

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έχει προκαλέσει μπαράζ απολύσεων στη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου. Τη δική της, φρικτή εμπειρία μοιράστηκε με τις Αρχές που ερευνούσαν την υπόθεση, η οποία επέλεξε, ωστόσο, να μην υποβάλει επίσημη καταγγελία. Σύμφωνα με την ίδια, ο αστυνομικός την απείλησε χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ενώ τη συγκράτησε με τις χειροπέδες και, στη συνέχεια, καυχήθηκε για την ισχύ του, λέγοντάς της ότι είναι ένας ισχυρός άνδρας που φύλαγε ανώτερους πολιτικούς. Η ίδια κατηγόρησε τον αστυνομικό για πολλαπλούς βιασμούς, υπογραμμίζοντας ότι, «έλεγα όχι και μετά ξυπνούσα με αυτόν από πάνω μου». Όπως πρόσθεσε, ο Κάρικ είναι εθισμένος στο σεξ και αλκοολικός. Αρχίζει να πίνει από τις 7 το πρωί, αφότου επιστρέφει από τη δουλειά, κατά την οποία φυλάσσει υψηλόβαθμους πολιτικούς.

«Είμαι αστυνομικός, μπορείτε να με εμπιστευτείτε», φέρεται να έλεγε ο Κάρικ δείχνοντας την αστυνομική του κάρτα σε γυναίκες – θύματα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των τελευταίων. Περιέγραψαν ότι συνήθιζε να τις σέρνει από τα μαλλιά στο ντους, να τις μαστιγώνει με ζώνες και να τούς λέει ότι «είσαι σκλάβα μου, είσαι πόρνη». Ο 48χρονος κατηγορούμενος γνώριζε κάποια από τα θύματά του σε apps γνωριμιών, όπως το Tinder και το Badoo. Κανόνιζε τις συναντήσεις του σε μπαρ και κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως αστυνομικού.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Κάρικ συνήθιζε να εμφανίζεται ως «διασκεδαστικός, γοητευτικός και χαρισματικός». Ωστόσο, ήταν «πολύ χειριστικός» και «πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, σχεδόν σε σημείο αλαζονείας». Στις 4 Οκτωβρίου 2021, κατά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας δήλωσε ότι οι Αρχές εξετάζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές του αστυνομικού, στις οποίες έχουν εντοπιστεί και αναζητήσεις για «σκληρή» πορνογραφία.

Μετά τη σύλληψή του, ο Κάρικ τέθηκε σε διαθεσιμότητα και προφυλακίστηκε. Η έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία, «πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας», αφού η υπόθεση πήρε μεγάλη δημοσιότητα. Ο 48χρονος συνήθιζε να ασκεί έλεγχο πληρώνοντας για το δείπνο και τα ποτά των θυμάτων του, ώστε αυτά να αισθάνονται ότι του χρωστούν. Στη συνέχεια, συνήθιζε να τις απομονώνει από φίλους και μέλη των οικογενειών τους. Στη συνέχεια, συνήθιζε να τις κλειδώνει σε ένα ντουλάπι του σπιτιού τους, μεγέθους μικρότερου από κλουβί σκύλου. Εκεί, τις άφηνε για ώρες χωρίς φαγητό ή τις εξανάγκαζε να καθαρίζουν το σπίτι γυμνές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαειδήσεις τώραβιασμόςαστυνομικόςθύματα