Κόσμος|05.02.2023 11:19

«Θα τους θάψουμε στην κάλπη»: Στο πόδι η αντιπολίτευση στην Τουρκία για τις «απρεπείς» εκφράσεις του Ερντογάν

Μαρία Ζαχαράκη

Μεγάλες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η «παραίνεση» Ερντογάν στην προεκλογική του ομιλία στο Αϊδίνιο το Σάββατο. «Ας τους χτυπήσουμε τόσο δυνατά στις 14 Μαΐου, ώστε να μην ξανα-ορθώσουν την πλάτη τους», είπε.

Χρησιμοποιώντας παρόμοια γλώσσα στην ομιλία του λίγο πιο μετά στο Ναζιλί, ο Ερντογάν ρώτησε το συγκεντρωμένο πλήθος: «Θα τους θάψουμε στην κάλπη», θα τους κόψουμε την ανάσα;».

Οι ηγέτες σύσσωμης της αντιπολίτευσης εξερράγησαν και με μηνύματα στο twitter απαντούν στον Τούρκο πρόεδρο. Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, ανέφερε: «Στις 14 Μαΐου, θα βγάλουμε αυτή την άσχημη γλώσσα από τη ζωή μας με τις ψήφους του έθνους μας».

Η πρόεδρος του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, αντέδρασε στα σχόλια του Ερντογάν, κάνοντας επίσης μια δήλωση στο λογαριασμό της στο Twitter, «Λίγη αξιοπρέπεια πια!»

Ο πρόεδρος του κόμματος Ανάπτυξης και Προόδου DEVA, Αλί Μπαμπατζάν, αντέδρασε στο Twitter, λέγοντας: «Απευθύνομαι στα τηλεοπτικά κανάλια που μετέδωσαν σήμερα την ομιλία του κ. Ερντογάν στο Αϊδίνι. Παρακαλώ τοποθετήστε τη σχετική προειδοποιητική σήμανση πριν από τη μετάδοση».

Ο Αλί Μπαμπατζάν πρόσθεσε στην ανάρτησή του μια προειδοποιητική φωτογραφία με τη σημείωση «Περιέχει συμπεριφορές που μπορεί να αποτελέσουν αρνητικό παράδειγμα».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόεδρος του Κόμματος του Μέλλοντος, δήλωσε: «Ζητώ ευγενικά από το αγαπημένο μας έθνος, τις μητέρες και τους πατέρες να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από την τηλεόραση όταν μιλάει ο κ. Ερντογάν».

Τα σχόλια του Ερντογάν προκάλεσαν την αντίδραση και πάρα πολλών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογέςειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΤουρκία