Κατάσκοπος της KGB ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος;
NewsroomΣύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Tages-Anzeiger, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, τα χρόνια που ήταν αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών συνεργαζόταν με την KGB με την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ».
Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος (κατά κόσμον Βλαντίμιρ Γκουντνιάγεφ), στην δεκαετία του 1970 διενεργούσε κατασκοπευτική δραστηριότητα στη Γενεύη με εντολή της Επιτροπής Κρατικής Ασφαλείας (KGB) της ΕΣΣΔ, έγραψαν χθες μια σειρά ελβετικών εφημερίδων και ιδιαίτερα η εφημερίδα Tages-Anzeiger (στο άρθρο της: Putins Patriarch war Spion in der Schweiz) επικαλούμενη αποχαρακτηρισμένα κρατικά αρχεία της περιόδου 1969 -1989.
Κωδικό όνομα «Μιχαήλοφ»
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ο Γκουντνιάγεφ εργαζόταν για λογαριασμό της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας, χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Μιχαήλοφ».Ασχολείτο με τη διενέργεια κατασκοπείας, κατέχοντας στην Ελβετία την επίσημη θέση του εκπρόσωπου του Πατριαρχείου της Μόσχας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, αναφέρει η εφημερίδα. Κύριο καθήκον του ήταν να ασκεί επιρροή στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών. Από την Ελβετία επέστρεψε στη Σοβιετική Ένωση όπου άρχισε γρήγορα να προωθείται στην εκκλησιαστική ιεραρχία.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνήθηκε να σχολιάσει τα εν λόγω δημοσιεύματα του ελβετικού Τύπου. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ανέφερε ότι δε διαθέτει πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.
- Η Τουρκία στο έλεος των Ρίχτερ: Νέος ισχυρός σεισμός ενώ η χώρα μετρά ακόμα νεκρούς - Εκατοντάδες οι νεκροί και στη Συρία
- Σεισμός στην Τουρκία: Αναχωρούν από την Ελλάδα πυροσβέστες, διασώστες, γιατροί και ο Λέκκας για να παράσχουν βοήθεια
- Γνωστός DJ επιτέθηκε σε πρώην σύντροφό του μέσα σε κλαμπ της Γλυφάδας
- Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών μετά τις δηλώσεις Μπιρόλ για τη ζήτηση από την Κίνα
- Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Οι δέκα περιοχές που θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις
- Θρίλερ χωρίς τέλος στην Κυψέλη: Μικρόσωμη γυναίκα εκτιμούν οι Αρχές ότι είναι το θύμα
- «Θάνατος στον ξεπουλημένο»: Οι σκληροπυρηνικοί του Ιράν κατηγορούν την ηγεσία της χώρας για «πραξικόπημα»
- Αμίαντος και τοξική σκόνη στο μετρό του Λονδίνου; Τι καταγγέλλει πρώην εργαζόμενος - «Είναι επικίνδυνα απόβλητα»
- Φρίκη στην Αλαμπάμα: 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι του - Συνελήφθη η μητέρα