Κόσμος|09.02.2023 23:23

Σεισμός στην Τουρκία: «Δίνουν ελπίδα μέσα στην κόλαση» - Εκθειάζουν τους Έλληνες διασώστες τα γερμανικά μέσα

Newsroom

Πολύ αρνητικά αναμένεται να επηρεάσει η βιβλική καταστροφή που έφερε ο φονικός σεισμός στην Τουρκία τον πρόεδρο Ερντογάν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γερμανικού Τύπου, ενόψει των εκλογών.

Όπως σημειώνει η Handelsblatt, «ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει ήδη κατηγορήσει τον Ερντογάν πως απέτυχε να προετοιμάσει τη χώρα για μία τέτοια καταστροφή, αλλά και πως κατασπατάλησε σε άλλους τομείς τον κρατικό προϋπολογισμό που προβλεπόταν για την προετοιμασία των υποδομών σε περιπτώσεις σεισμών».

«Ελπίδα μέσα στην κόλαση»

Την ίδια ώρα, σε δημοσίευμά της η Suddeutsche Zeitung εκθειάζει τη συμμετοχή των Ελλήνων διασωστών στις προσπάθειες απεγκλωβισμού πολιτών στην Τουρκία. Το μέσο, κάνει ειδική μνεία στον Κωνσταντίνο Νίκα. «Φαίνεται σε μία φωτογραφία, σοβαρός κι εξαντλημένος, να μεταφέρει μαζί με έναν Τούρκο διασώστη με παραλλαγή ένα εξάχρονο κορίτσι σε φορείο, το οποίο έχει μόλις βγάλει από τα ερείπια. Μια τέτοια φωτογραφία από μόνη της αποτελεί καλό οιωνό σε καιρούς πολιτικής έντασης μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών. Και είναι μία από τις ιστορίες εκείνες, που στις μεγαλύτερες καταστροφές, δίνουν ελπίδα μέσα στην κόλαση», επισημαίνει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμός τώραΓερμανίασεισμός ΤουρκίασεισμόςδιασώστεςΤουρκία