Κόσμος|10.02.2023 14:43

Σεισμός στην Τουρκία: Μία φίλη μου ήταν ζωντανή 48-50 ώρες και πέθανε από το κρύο, συγκλονίζει Έλληνας της Κωνσταντινούπολης

Newsroom

Αντιμέτωποι με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι οι πληγέντες από τον σεισμό στην Τουρκία, ενώ ομάδες εθελοντών σπεύδουν για να βοηθήσουν.  

«Μία φίλη μου έμεινε κάτω απ’ το κτήριο… ήταν ζωντανή 48-50 ώρες… όμως μετά από το κρύο πέθανε…Νιώθω όταν κοιμάμαι… πως μ’ ενοχλεί η ώρα που κοιμάμαι, όταν τρώω, όταν πίνω κάτι ζεστό αυτό με ενοχλεί… Πήραμε βοήθεια από τη Γερμανία, από την Κωνσταντινούπολη και τώρα είμαστε στον δρόμο και πάμε στην Αντιόχεια να τους βοηθήσουμε» περιέγραψε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Γιρμής από την Κωνσταντινούπολη με καταγωγή από την πληγείσα Αντιόχεια.

«Τώρα είμαστε στον δρόμο και πάμε στην Αντιόχεια να τους βοηθήσουμε. Ό,τι χρειάζονται. Μπορεί να είναι μια σόμπα για να ζεσταθούν, μπορεί να είναι μια κάλτσα, μπορεί να είναι ρεβίθια, μακαρόνια. Πάμε στα ελληνικά χωριά στην Αντιόχεια. Δύο είναι με 200-300 άτομο. Σε όλη την Αντιόχεια ζουν περίπου 2.000 Χριστιανοί», κατέληξε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

εθελοντέςΤουρκίαειδήσεις τώρασεισμός