Κόσμος|11.02.2023 23:06

Σεισμός στην Τουρκία: Ολονύχτιες έρευνες για την 24χρονη στην Αντιόχεια - Ανέλαβε εξ ολοκλήρου την επιχείρηση η ΕΜΑΚ

Newsroom

Όλο το βράδυ θα συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων η ελληνική διασωστική αποστολή στα ερείπια ισοπεδωμένου από το σεισμό κτιρίου στην Αντιόχεια απ' όπου έστειλε στίγμα η 24χρονη αθλήτρια, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη με άλλα άτομα που φαίνονται να είναι εν ζωή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η ΕΜΑΚ θα παραμείνει στο σημείο κατόπιν παράκλησης συγγενών των αγνοουμένων. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες τα τουρκικά συνεργεία θα αποχωρήσουν από το σημείο και θα συνεχίσουν αλλού τις έρευνες.

Η ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στο σημείο λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μαζί με άλλες 4 διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων, μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, από πλευράς της ελληνικής αποστολής, επιχειρούν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά , ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός ΤουρκίασεισμόςΑντιόχειαειδήσεις τώραΕΜΑΚ