Κόσμος|16.02.2023 14:21

Αλλάζει την... αλλαγή της πολιτικής της για την έμφυλη βία η Νότια Κορέα: Καταργεί θέσεις πάρκινγκ μόνο για γυναίκες - Σφοδρές αντιδράσεις

Newsroom

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Νότια Κορέα η απόφαση για την κατάργηση των ειδικών θέσεων πάρκινγκ για γυναίκες στη Σεούλ.

Το μέτρο, σύμφωνα με το οποίο τα πάρκινγκ που διαθέτουν περισσότερες από 30 θέσεις υποχρεούνται να διαθέτουν το 10% αυτών μόνο σε γυναίκες, υιοθετήθηκε το 2009 σε μία προσπάθεια περιορισμού των εγκλημάτων κατά των γυναικών, και να υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι θέσεις στάθμευσης έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προσβάσιμες και ασφαλείς (σε σημεία που φωτίζονται επαρκώς, όχι σε απομακρυσμένα υπόγεια κλπ.). Ο λόγος υιοθέτησης του μέτρου ήταν η κατακόρυφη αύξηση των σεξουαλικών εγκλημάτων κατά γυναικών στη Σεούλ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για το 2021, τα 2/3 των εγκλημάτων που πραγματοποιούνταν σε σταθμούς στάθμευσης ήταν σεξουαλικής φύσης.

Ο δήμος της Σεούλ, ωστόσο, έκρινε ότι δεν είναι απαραίτητες οι θέσεις πάρκινγκ για την ασφάλεια των γυναικών – γεγονός που οδήγησε μερίδα του κόσμου να κατηγορήσει τις Αρχές για αντιφεμινιστική πολιτική. Και μάλιστα, όχι για πρώτη φορά. Όπως τόνισε στο BBC η 27χρονη Παρκ Γιανκ- Σέο, είναι περίεργη η κατάργηση ενός μέτρου το οποίο εξασφάλιζε τη στοιχειώδη ασφάλεια για τις γυναίκες. «Δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση να διατηρηθεί, μιλάμε μόνο για μερικά σημεία», τόνισε.

Η κυβέρνηση αποσύρει τις πολιτικές υπέρ των γυναικών

Η κατάργηση των θέσεων πάρκινγκ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, καθώς φαίνεται ότι εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας, να πάρει πίσω πολιτικές υπέρ των γυναικών, μετά από διαμαρτυρίες ανδρών για διακρίσεις.

Τελευταία, αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία ο όρος «ισότητα των φυλών», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

έμφυλη βίαΣεούλειδήσεις τώραγυναίκεςπάρκινγκΝότια Κορέα