Κόσμος|22.02.2023 13:14

Τουρκικός Τύπος: «Η αλμυρή άμμος κατέστρεψε το Χατάι» - Γιατί κατέρρευσαν τα κτίρια

Μαρία Ζαχαράκη

Οι φονικοί σεισμοί που έπληξαν την Τουρκία την 6η Φεβρουαρίου, τα αίτια της καταστροφής και οι υπεύθυνοι μονοπωλούν τα πρωτοσέλιδα των τουρκικών ΜΜΕ.

Μιλιέτ

«Η αλμυρή άμμος κατέστρεψε το Χατάι» γράφει η Μιλιέτ. Όπως αναφέρει «οι παλιές κατασκευές ηλικίας 30-40 ετών που καταστράφηκαν στο Χατάι χτίστηκαν με αλμυρή άμμο που τραβήχτηκε από την ακτή Samandag. Αυτός είναι ο κύριος λόγος της καταστροφής στην πόλη. Η ιδέα ήταν να κατεδαφιστούν οι κατασκευές που χτίστηκαν με αλμυρή άμμο και να κατασκευαστούν νέες, αλλά δεν μπορούσε να γίνει»

Τζουμχουριέτ

«Έφυγαν 42 χιλιάδες ψυχές και δεν παραιτήθηκε ούτε ένας» γράφει η Τζουμχουριέτ.

Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα, υπάρχει έλλειψη σκηνών. Αποδείχθηκε ότι μόνο 320 σκηνές στάλθηκαν σε μια γειτονιά με πληθυσμό 40.000 στο Χατάι. Ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι κρατούν σημειώσεις και στέλνουν εκείνοι σκηνές, κοντέινερ, ντους και τουαλέτες στα θύματα.

Ακσενέρ – Ερντογάν εσύ είσαι υπεύθυνος για το σεισμό

Μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική της ομάδα η αρχηγός του Καλού Κόμματος, κατονόμασε τον Ερντογάν υπεύθυνο της καταστροφής από το σεισμό και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ένα μεγάλο εσωτερικό μεταναστευτικό ρεύμα που θα αλλάξει τη δημογραφική ταυτότητα της περιοχής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασεισμός ΤουρκίαΤουρκίατουρκικά ΜΜΕσεισμός