Κόσμος|28.02.2023 11:44

Λήξη συναγερμού στη Ρωσία: Οι πτήσεις άρχισαν ξανά - «Ουδέν σχόλιο» για το άγνωστο αντικείμενο

Newsroom

Το αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία ανέστειλε προσωρινά όλες τις πτήσεις το πρωί της Τρίτης, εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ρωσικών μέσων ενημέρωσης για άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο στην περιοχή, που έμοιαζε με drone. Τελικά λίγη ώρα αργότερα η πτήσεις άρχισαν ξανά.

Η κυβέρνηση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας ανακοίνωσε το κλείσιμο στο επίσημο κανάλι της στο Telegram, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο της αναστολής των πτήσεων.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι η προσωρινή απαγόρευση του εναέριου χώρου σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων από το Πούλκοβο είχε αρθεί από τις 12.00 τοπική ώρα, όπως αναφέρει το Reuters.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ήταν εκείνο που μεταδώσει νωρίτερα, επικαλούμενο πηγή στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της πόλης, ότι είχε εντοπιστεί ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο, που προκάλεσε το αρχικό κλείσιμο.

Ανεπιβεβαίωτες αναφορές από δύο διαδικτυακά ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι είχαν σταλεί μαχητικά αεροσκάφη για να ερευνήσουν το αντικείμενο. Αργότερα δήλωσαν ότι τα αεροσκάφη αυτά δεν είχαν βρει τίποτα.

Πάντως δεν υπήρξε κανένα επίσημο σχόλιο σχετικά με το τι προκάλεσε τη διακοπή ή για το πώς διερευνήθηκε το υποτιθέμενο άγνωστο αντικείμενο.

αεροπλάναειδήσεις τώραΡωσίαπτήσεις