Κόσμος|28.02.2023 22:44

Qatar Gate: Βαρύ το κλίμα για την Εύα Καϊλή στο Εφετείο - «Ύποπτη για φυγή, αλλοίωση στοιχείων και ξέπλυμα, εάν αποφυλακιστεί», λέει ο εισαγγλέας

Newsroom

Στις 3 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του εφετείου Βρυξελλών για την αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή, έπειτα από την έφεση που κατέθεσε η πλευρά της ευρωβουλευτή κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου.

Η κ. Καϊλή πήρε το λόγο για περίπου 5 λεπτά και επικεντρώθηκε στο θέμα της κόρης της, όπως εξήγησε η Μαρία Αρώνη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ωστόσο το κλίμα στη συνεδρίαση του εφετείου ήταν αρνητικό για την ευρωβουλευτή.

Ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα σκληρός στις τοποθετήσεις του λέγοντας πως εάν η κ. Καϊλή αποφυλακιστεί, έστω και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι είναι ύποπτη φυγής από το Βέλγιο, ύποπτη αλλοίωσης στοιχείων και ύποπτη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Τόνισε πως ο κ. Παντσέρι, όσο και ο σύντροφος της Καϊλή έχουν ομολογήσει την ενοχή τους για το σκάνδαλο Qatar Gate και ότι η ίδια επιμένει στην αθωότητά της παρότι πιάστηκε επ αυτοφόρω με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι δικαστές δίνουν βαρύτητα στο γεγονός ότι η κ. Καϊλή είχε την ιδιότητα της αντιπροέδρου της ευρωβουλής, μια θέση με μεγάλο πολιτικό βάρος, ενώ ο κ. Τζιόρτζι ήταν απλός βοηθός ευρωβουλευτή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρααποφυλάκισηQatar GateΕύα Καϊλή