Κόσμος|09.03.2023 23:45

Συναγερμός για πυροβολισμούς στο Αμβούργο: Τουλάχιστον έξι νεκροί

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αμβούργο έπειτα από πυροβολισμούς σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους, ενώ έχουν καταγραφεί και αρκετοί τραυματίες - εκ των οποίων δύο σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην πόλη της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο RTL, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για αλλεπάλληλους πυροβολισμούς. Οι δράστες για την ώρα διαφεύγουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, η αστυνομία της πόλης έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση». Οι πολίτες ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής έγκαιρης προειδοποίησης έκτακτης ανάγκης στα κινητά τους τηλέφωνα, «να αποφύγουν την περιοχή της επίθεσης, να βρουν άμεσα καταφύγιο σε κτίριο και να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό τους μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης, προκειμένου να μην καταρρεύσει το δίκτυο».

Το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση. Καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την πληγείσα περιοχή Deelboge και τη γύρω περιοχή στην περιοχή Gro? Borstel και να μην βγαίνουν προς το παρόν έξω από αυτήν. «Οδηγήστε γύρω από την πληγείσα περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. Αναζητήστε αμέσως καταφύγιο σε κάποιο κτίριο. Πάρτε προσωρινά μαζί σας άτομα που κινδυνεύουν από την καταστροφή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανίαειδήσεις τώρανεκροίΑμβούργοτραυματίες