Κόσμος|10.03.2023 22:21

Η κακοκαιρία «Λάρισα» σαρώνει τη Βρετανία: Προβλήματα στις συγκοινωνίες και στις μετακινήσεις

Newsroom

Χάος έχει προκαλέσει στη Βρετανία η κακοκαιρία «Λάρισα» με ισχυρές χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους που αγγίζουν τα 80 χλμ/ώρα. Ως αποτέλεσμα προβλήματα παρατηρούνται στις συγκοινωνίες και τις μετακινήσεις ενώ προκάλεσε και την ακύρωση πολλών δρομολογίων τρένων και το κλείσιμο κεντρικών δρόμων, μεταξύ των οποίων και του αυτοκινητόδρομου Μ62 στα βόρεια της χώρας, όπου πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες.

Οι παγωμένες αέριες μάζες από την Αρκτική έριξαν τη θερμοκρασία έως και στους -16 βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές.

Από την χιονοκαταιγίδα «Λαρίσα» έχουν πληγεί περισσότερο η Σκωτία, η βόρεια Αγγλία, η βόρεια Ουαλία και η βόρεια Ιρλανδία. Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη Βρετανία παραμένουν έκλεισαν, με τους οδηγούς να καλούνται να αποφεύγουν τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις περιοχές με το περισσότερο χιόνι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, εκατοντάδες οδηγοί παγιδευτήκαν για πάνω από 7 ώρες στον αυτοκινητόδρομο M62 στην κομητεία Λάνκασιρ της βορειοδυτικής Αγγλίας καθώς το χιόνι και ο πάγος δημιούργησαν ολισθηρότητα στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα νταλίκες να διπλώσουν και να μπλοκάρουν την κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τη εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, δεν είναι ασυνήθιστο για τη χώρα να κάνει τόσο κρύο την άνοιξη, καθώς οι συνθήκες είναι συχνά πολύ μεταβλητές. Στατιστικά, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οριακά πιο πιθανό να χιονίσει τον Μάρτιο από ό,τι τον Δεκέμβριο, ανέφερε το Met Office.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίακακοκαιρίαειδήσεις τώραχιόνι