Κόσμος|18.03.2023 22:44

Φρίκη στη Γερμανία: Άγρια δολοφονία 12χρονης από συμμαθήτριές της - Την σκότωσαν με 30 μαχαιριές και μετά χόρευαν στο TikTok

Newsroom

Συγκλονισμένη είναι η γερμανική κοινωνία από την άγρια δολοφονία μίας 12χρονης από δύο συμμαθήτριές της, ενώ οι Αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τα κίνητρα των ανήλικων κοριτσιών που μαχαίρωσαν περισσότερες από 30 φορές την μικρή Λουίζ. Σύμφωνα με την Dailymail, ένας καυγάς για αγόρι μπορεί να οδήγησε δύο συμμαθήτριές της να μαχαιρώσουν θανάσιμα την 12χρονη συμμαθήτριά τους.

Οι δύο ανήλικες, ηλικίας 12 και 13 ετών, φέρονται να ανήρτησαν και βίντεο στο TikTok που δείχνει τις ίδιες να χορεύουν την επομένη ημέρα της δολοφονίας. Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του βίντεο, έγινε γνωστό ότι η Λουίζ, η οποία εξαφανίστηκε αφότου έφυγε από το σπίτι ενός εκ των δύο κοριτσιών στο Freudenberg, δολοφονήθηκε από εκείνες «για εκδίκηση». Σύμφωνα με την γερμανική Bild η ίδια είχε πει σε ενήλικα ότι την εκφόβιζαν για μήνες.

Θεωρίες που βασίζονται σε σχόλια, κάτω από την ανάρτηση χορού των κοριτσιών στο TikTok, υποστηρίζουν ότι την σκότωσαν για ένα αγόρι. Η ενότητα σχολίων του βίντεο κατακλύστηκε από μηνύματα παιδιών, με ένα άτομο να γράφει: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δημοσιεύετε ένα βίντεο χορού την επομένη της δολοφονίας». Ένας άλλος συμμαθητής φέρεται να πρόσθεσε: «Όταν η καρέκλα σου στην τάξη ήταν άδεια σήμερα το πρωί, όλοι ξέραμε τι συνέβαινε».

Τα δύο κορίτσια φέρονται επίσης να ανήρτησαν ένα βίντεο στο οποίο ζητούσαν βοήθεια για να βρεθεί η Λουίζ το Σάββατο, αφού «αγνοούνταν από τις 5 το απόγευμα», γνωρίζοντας φυσικά πού ακριβώς βρισκόταν η σορός της.

Το πτώμα της Λουίζ βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος την Κυριακή σε μια δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη Freudenberg, στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Άλλα βίντεο που αναρτήθηκαν στο TikTok κατακλύστηκαν επίσης από μηνύματα που ρωτούσαν: «Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό;» ή «Δεν το πιστεύω».

Οι λογαριασμοί των κοριτσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον εκτός λειτουργίας, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας την Παρασκευή 17 Μαρτίου.

Γιατί βρέθηκε στο σπίτι της δολοφόνου της

Η Λουίζ εξαφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 11 Μαρτίου, αφού κοιμήθηκε από την Παρασκευή έως το Σάββατο στο σπίτι της 13χρονης φίλης της, στη συνοικία Hohenhain της πόλης, δύο μίλια από το σπίτι της.

Παρόλο που γνωρίζονταν για χρόνια, έπαιρναν μαζί το σχολικό λεωφορείο και μάλιστα ήταν στην ίδια τάξη στο σχολείο, δεν είναι σαφές γιατί η Λουίζ και ο δολοφόνος της συναντήθηκαν υπό το φως των κατηγοριών για εκφοβισμό.

Η άγρια δολοφονία

Αργότερα εκείνη την ημέρα, θύτες και θύμα περπάτησαν σε ένα κοντινό δάσος. Εκεί τα δύο κορίτσια φέρεται να μαχαίρωσαν τη Λουίζ περισσότερες από 30 φορές. Το πτώμα της Λουίζ βρέθηκε στο δάσος την επόμενη ημέρα, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της το απόγευμα του Σαββάτου.

Τα δύο κορίτσια, τα οποία εντοπίστηκαν από έναν γείτονα καθώς περπατούσαν στο δάσος με τη Λουίζ, «έκαναν δηλώσεις σχετικά με το θέμα και στο τέλος παραδέχθηκαν το έγκλημα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας του Koblenz.

Η 13χρονη, θεωρείται ύποπτη ότι ανάγκασε το μικρότερο κορίτσι να τη βοηθήσει.Οι Αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες επειδή οι ύποπτοι είναι μικρότεροι των 14 ετών και σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν έχουν την ποινική ευθύνη. Οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη εντοπίσει το φονικό όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα.

Τι έκαναν μετά το έγκλημα τα δύο κορίτσια

Μετά το έγκλημα, τα δύο κορίτσια επέστρεψαν στο σπίτι της 13χρονης, από όπου ο πατέρας της μικρότερης την παρέλαβε. Στη συνέχεια, το μεγαλύτερο κορίτσι τηλεφώνησε στους γονείς της Λουίζ  και τους είπε ότι η κόρη τους άρχισε να παίρνει το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι στις 5.30 μ.μ. και ήθελε να την ενημερώσει μόλις έφτανε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανίαειδήσεις τώραδολοφονίαανήλικηθάνατος