Κόσμος|22.03.2023 11:35

Τουρκία: Το HDP δεν προτείνει υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές

Μαρία Ζαχαράκη

Η συμπρόεδρος του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP, Περβίν Μπουλντάν, ανακοίνωσε ότι δεν θα προτείνουν υποψήφιο για την προεδρία στις εκλογές, ανοίγοντας το δρόμο για την υποστήριξη των Κούρδων στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Θα εκπληρώσουμε την ιστορική μας ευθύνη. Είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε αυτή την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον τρόπο εφαρμογής της δημοκρατίας, των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών στη χώρα. Για τους λόγους αυτούς, δηλώνουμε ότι δεν θα προτείνουμε υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε η Περβίν Μπουλντάν.

«Επιθυμούμε και απαιτούμε ημέρες που όλοι οι συνομιλητές θα μπορούν να διεξάγουν ελεύθερη συζήτηση στο πλαίσιο ενός διαφανούς διαλόγου. Ως χώρα και κοινωνία, θα ξυπνήσουμε το πρωί της 15ης Μαΐου με ελπίδα. Η Συμμαχία για την Εργασία και την Ελευθερία είναι ο εκφραστής όλων των καταπιεσμένων, η εγγύηση της ελεύθερης ζωής της νεολαίας. Ως Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αγνοηθούν οι γυναίκες. Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι είμαστε ο ισχυρότερος υποστηρικτής του να είναι οι γυναίκες υποκείμενο της πολιτικής στη βάση της αρχής της ισότιμης εκπροσώπησης. Θα θέσουμε ξανά σε ισχύ τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης», ανέφερε επίσης η συμπρόεδρος του HDP.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΤουρκίαHDP