Ρωσία: «Θα βρούμε ποιος κρύβεται πίσω από τις εκρήξεις στον Nord Stream» - Εξετάζεται να ζητήσουν αποζημίωση
NewsroomΤο Κρεμλίνο δήλωσε ότι θα διαπιστώσει ποιο ή ποια κράτη βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιά στους αγωγούς αερίου Nord Stream και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει τη «συγκαλύψη της Δύσης».
Στους αγωγούς, που συνδέουν τη Ρωσία και τη Γερμανία μέσω της Θάλασσας της Βαλτικής, σημειώθηκαν εκρήξεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη Μόσχα να κάνει λόγο για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις, ένας ισχυρισμός που η Ουάσινγκτον απορρίπτει ως ψευδή.
Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε νωρίτερα ότι η Μόσχα ίσως ζητήσει αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στους αγωγούς, χωρίς όμως να διευκρινίζει από ποιους.
Παράλληλα, το Κρεμλίνο διέψευσε αναφορές σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα.
Νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαΐλ Μπογκντάνοφ, μετέδωσε ότι οι υφυπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν και της Συρίας ίσως έχουν διαβουλεύσεις στη Μόσχα στις αρχές Απριλίου.
- Κρήτη: Εκτός ΕΣΥ ο γιατρός που φέρεται να βίαζε το 11χρονο παιδί - Στον Εισαγγελέα ο μουσικός
- Τέμπη: Αφέθηκε ελεύθερος ο συμβασιούχος σταθμάρχης για την τραγωδία
- Φωτιά στο Μάτι: «Στην Κινέτα την ίδια μέρα υπήρχε χρόνος και σχέδιο διαφυγής» - Τι κατέθεσε ο δικαστικός πραγματογνώμονας
- «Ο κάθε προβληματικός στέλνει το γενετικό του μόριο, νομίζοντας ότι έχει το δικαίωμα» - Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης έπεσε η Μαρία Απατζίδη
- Σλόμο Σεβί: Βρήκε το πιστοποιητικό γέννησης του θείου του στη Θεσσαλονίκη 80 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα- «Μέχρι σήμερα ο Όσκαρ ήταν αόρατος»
- UBS: Η μείωση των δανείων θα φρενάρει τα επιτόκια - Οι 3 δρόμοι για ΕΚΤ και Fed
- Η «ακτινογραφία» της καταστροφής από τις φωτιές στη Δυτική Αττική - Οι εκτάσεις που κάηκαν και η επόμενη μέρα του δάσους
- «Κλειδί» η ιατροδικαστική για τον 90χρονο που έκρυβε ο γιος του στον καταψύκτη - «Τον αγαπούσε παθολογικά»
- Το βαρύ τίμημα της υπογεννητικότητας: 11 σχολεία λιγότερα τη νέα σχολική χρονιά στα Δωδεκάνησα
- Έπαιξε μουσική σε λιοντάρια και αυτά «ημέρεψαν» - Το viral βίντεο με την αντίδρασή τους