Κόσμος|27.03.2023 14:44

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο ιφτάρ 4 ηγετών της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

Δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρονται στην αποδοχή της πρόσκλησης εκ μέρους θρησκευτικών ηγετών στην Τουρκία -μεταξύ των οποίων και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να παρακαθήσουν στο Ιφτάρ (σ.σ. δείπνο μετά την ημερήσια νηστεία του Ραμαζανιού) που οργάνωσε, την Κυριακή, το κόμμα του Μέλλοντος (Gelecek) και στο οποίο παρακάθισαν 4 από τους 6 ηγέτες της Εθνικής Συμμαχίας.

Ενδεικτικοί τίτλοι δημοσιευμάτων:

  • Cnnturk: «Τέσσερις ηγέτες στο Ιφτάρ στην Ισταμπούλ»
  • Son dakika: «Imamoglu : "Θα φέρουμε μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας»
  • Βir Gun: «Ahmet Davutoglu: θα λήξει η πόλωση, η περιθωριοποίηση, η εχθρότητα» 

Συγκεκριμένα στο δείπνο παρακάθησαν οι Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Αχμέτ Νταβούτογλου, Τεμέλ Καραμολάογλου, Γκιουλτεκίν Ουισάλ, εκ των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας, ενώ ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «η επικείμενη εκλογική διαδικασία θα είναι μια ευκαιρία για όλους μας. Θα σχεδιάσουμε μαζί ένα σημαντικό μέλλον. Ας ελπίσουμε ότι θα επιφέρουμε όλοι μαζί μια μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας. Θα είμαστε υπερήφανοι να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή μαζί».

Επισημαίνεται ότι, εκ των επισήμων προσκεκλημένων, που παρακάθισαν στο Ιφτάρ ήταν ο «Ρωμιός Πατριάρχης του Φαναρίου» Βαρθολομαίος, ο εκπρόσωπος των Ασσυρίων Γιουσούφ Τσετίν και ο Πατριάρχης των Αρμενίων της Τουρκίας Sahag Masalyan.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικουμενικός Πατριάρχης ΒαρθολομαίοςΚωνσταντινούποληειδήσεις τώραΤουρκία