Κόσμος|30.03.2023 20:17

Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας: «Επωφελής η συνέχιση του θετικού κλίματος με την Ελλάδα»

Μαρία Ζαχαράκη

Τη θετική ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας υπογραμμίζει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας που συνεδρίασε σήμερα στην Άγκυρα υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση κράτησε 3 ώρες και στην γραπτή δήλωση που εξεδόθη μετά τη συνεδρίαση, υπογραμμίζεται ότι:

«Η συνέχιση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας στις σχέσεις μας με την Ελλάδα θα ήταν επωφελής και για τις δύο πλευρές και για την περιοχή μας. Αναφέρθηκε επίσης ότι παρακολουθούνται στενά οι τρέχουσες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Στο ΣΕΑ σήμερα στην Άγκυρα αξιολογήθηκε επίσης η κατάσταση που προέκυψε μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023, δόθηκαν πληροφορίες για τις επιχειρήσεις εναντίον του PKK/KCK-PYD/YPG, της FETO και της τρομοκρατικής DAΕSH και υπενθυμίστηκε ότι το κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας είναι αποφασισμένο να καταστρέψει ολοσχερώς την αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση και όλα τα παρακλάδια της, παρά την κάθε είδους υποστήριξη πίσω τους.

Αξιολογήθηκαν επίσης οι αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου που συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και αναφέρθηκε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εδραίωση της διαρκούς ειρήνης, τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και την εξάλειψη των επιπτώσεων των ανθρωπιστικών κρίσεων.

Τέλος, εξετάστηκαν τα μέτρα για τη διεξαγωγή των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 σε κλίμα ειρήνης και ασφάλειας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ελληνοτουρκικάειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία