Κόσμος|02.04.2023 22:45

Βρετανία: Σωροί σκουπιδιών, βουλωμένες τουαλέτες, αρουραίοι - Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου - Απίστευτες εικόνες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)
Σε άθλιες συνθήκες ζουν οι φρουροί του βασιλιά Καρόλου (DailyMail)

Γεμάτοι αρουραίους και σκουπίδια είναι οι βασιλικοί στρατώνες της Βρετανίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Daily Mail. Οι στρατιώτες της φρουράς του βασιλιά Κάρολου, όπως αναφέρεται, ζουν σε συνθήκες «χειρότερες από φυλακή».

Το βρετανικό μέσο δημοσιεύει σειρά φωτογραφιών όπου καταγράφονται οι άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες διαμένουν, σε έναν από τους διασημότερους στρατώνες της χώρας, οι βασιλικοί φρουροί. Σωροί σκουπιδιών, βουλωμένες και βρώμικες τουαλέτες, αρουραίοι και άλλα σοκαριστικά στιγμιότυτα απαθανατίστηκαν μέσα στους στρατώνες Wellington, οι οποίοι απέχουν μόλις 300 μέτρα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Εκεί, φιλοξενούνται πέντε από τα πιο γνωστά συντάγματα του βρετανικού στρατού, τα Coldstream, Grenadier, Irish, Scots και Welsh Guards

Καθήκον των εν λόγω στρατιωτών, από το 1660 έως σήμερα, είναι η προστασία του βασιλιά και των βασιλικών ανακτόρων. Είναι οι ίδιοι στρατιώτες που φωτογραφίζονται από εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο καθώς μέσα στα καθήκοντά τους είναι και να στέκονται σε επιφυλακή έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και του Αγίου Ιακώβου ντυμένοι με πλήρη στρατιωτική περιβολή.

«Οι αρουραίοι πέθαιναν στους κάδους»

Ωστόσο, η δημόσια αυτή εικόνα τους πόρρω απέχει από τις συνθήκες τς καθημερινής διαβίωσής τους. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, στο δημοσίευμα, χαρακτηρίζουν αυτές τις συνθήκες, «χειρότερες από φυλακή». Ένας από τους πρώην φρουρούς του Coldstream, ο οποίος δε θέλησε να κατονομαστεί, δήλωσε στο μέσο ότι, «είναι ένας αηδιαστικός τρόπος να συμπεριφέρεσαι στους στρατιώτες που κάνουν μια πολύ σημαντική δουλειά. Οι φυλακισμένοι στη Βρετανία έχουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης από εμάς. Οι στρατώνες Wellington είναι απολύτως βρώμικοι, αλλά εξωτερικά φαίνονται υπέροχοι. Οι τουρίστες στέκονται στις πύλες για να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά δεν θα πίστευαν πώς είναι η ζωή για τους στρατιώτες μέσα».

Όπως πρόσθεσε, : «Οι αρουραίοι πέθαιναν στους κάδους και έπρεπε να τους καθαρίσουμε όταν κάναμε τις δουλειές το πρωί. Υπάρχουν σωροί σκουπιδιών μέσα στους χώρους διαμονής και η δυσοσμία από τις τουαλέτες είναι αφόρητη. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι αυτό δε θα συνέβαινε στην πτέρυγα των αξιωματικών. Δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο, ήταν χειρότερο από το να ζεις σε μια βρόμικη κατάληψη. Το ανέχτηκα για αρκετά χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Το βρετανικό κοινό πρέπει να γνωρίζει πώς αντιμετωπίζονται οι στρατιώτες σε αυτή τη χώρα».

Μάλιστα, ένας επιπλέον λόγος που οι συνθήκες στους στρατώνες Wellington Barracks προκαλούν αίσθηση είναι και το ότι αφορούν στρατιώτες που έπαιξαν κομβικό ρόλο νευραλγικό κέντρο της επιχείρησης London Bridge - το σχέδιο κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Σε αυτό τον χώρο – τρώγλη έζησαν εκατοντάδες από τους στρατιώτες που, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρέλασαν στην πομπή της κηδείας της βασίλισσας.

Άλλη μαρτυρία στρατιώτη, ανέφερε ότι, «αν έλεγες κάτι σε έναν ανώτερο αξιωματικό, είτε θα σε αγνοούσαν είτε θα σε έβριζαν, οπότε απλώς σταματήσαμε να παραπονιόμαστε. Το όλο θέμα είναι ένα ανέκδοτο. Φυλάμε μερικούς από τους πιο διάσημους ανθρώπους και από τα πιο διάσημα κτίρια στον κόσμο και μετά επιστρέφουμε σε ένα βρόμικο κολαστήριο μόλις τελειώσει η δουλειά μας. Αυτό που βλέπουν οι πολίτες όταν είμαστε σε υπηρεσία και η πραγματικότητά μας είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα».

Σε κάθε όροφο, όπως αποκαλύπτουν οι ίδιοι, ζουν 32 στρατιώτες. Αυτοί μοιράζονται μεταξύ τους έξι τουαλέτες και δύο μπάνια. Οι στρατώνες Wellington Barracks, που πιστεύεται ότι στεγάζουν περίπου 500 στρατιώτες από τα πέντε συντάγματα, σχεδιάστηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1830.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαστρατιώτεςειδήσεις τώραΒασιλιάς ΚάρολοςΒασίλισσα Ελισάβετ