Κόσμος|03.04.2023 07:39

Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Οι πόρτες μας για τον Αμερικανό πρέσβη είναι πλέον κλειστές»

Μαρία Ζαχαράκη

Νέα σφοδρή επίθεση κατά των ΗΠΑ και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανοίγοντας ξανά το μέτωπο με την Ουάσιγκτον ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές.

Ο Τούρκος πρόεδρος παρέστη σε μία μαζική τελετή εγκαινίων 97 εγκαταστάσεων στην Κωνσταντινούπολη. Μετά τα εγκαίνια, ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε τις Εστίες των Ιδεαλιστών (δηλ. την οργάνωση των Γκρίζων Λύκων) στο Μπαγτζιλάρ στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταφέρθηκε σκληρά εναντίον του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, λόγω της επίσκεψής του πριν από λίγες ημέρες στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Πρέπει να δώσουμε ένα μάθημα στην Αμερική σε αυτές τις εκλογές»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να δώσει ένα μάθημα στην Αμερική ειδικά σε αυτές τις εκλογές, λέγοντας συγκεκριμένα:

«Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει από εκεί. Ο πρέσβης του Τζο Μπάιντεν επισκέπτεται τον κ. Κεμάλ. Ντροπή σου! Χρησιμοποίησε λίγο το μυαλό σου. Είσαι πρέσβης. Ο συνομιλητής σου εδώ είναι ο πρόεδρος. Με τι μούτρα θα σηκωθείς και θα ζητήσεις ραντεβού μετά με τον πρόεδρο; Οι πόρτες μας είναι κλειστές πλέον γι' αυτόν, δεν μπορείς να ξαναμπείς. Γιατί; Για να μάθεις τα όριά σου. Για να μάθεις ποια είναι τα καθήκοντά σου ως πρεσβευτής. Για να μάθεις πώς λειτουργεί ένας πρεσβευτής. Αν δεν το μάθεις, δεν μπορείς να διαβείς ξανά από αυτή την πόρτα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώραΤουρκίαΤζο ΜπάιντενΗΠΑ