Αμερικανός αξιωματούχος: «Μετρημένες» οι μέρες του Μαδούρο
Newsroom«Οι ημέρες» του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο είναι «μετρημένες», δήλωσε σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ο Μαρκ Γκριν, ο επικεφαλής της USAID, της αμερικανικής υπηρεσίας παροχής βοήθειας και ανάπτυξης, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι είναι δύσκολο να πει για πόσο ακόμη θα κρατηθεί στην εξουσία.
«Πιστεύω ότι οι ημέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες, δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ακριβής αριθμός για αυτό» σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ έδινε κατάθεση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Την ίδια ώρα, ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα, Έλιοτ Έιμπραμς προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επιπρόσθετες κυρώσεις για το Καράκας.
«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε βάρος ενός αριθμού οικονομικών οργανισμών και θα διευρύνουμε αυτό το δίχτυ» κυρώσεων, σημείωσε ο Έιμπραμς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των γερουσιαστών, οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν αυτή τη στιγμή μια στρατιωτική επέμβαση.
- Εικόνες αποκάλυψης από τη φονική φωτιά στο Ρέθυμνο - Σταμάτησαν τα εναέρια μέσα, τεράστιο το μέτωπο
- Τέλος ο Θανάσης Αυγερινός από εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Καρυστιανού - Τι καταγγέλλει
- Σε αυτές τις παραλίες της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση - Η εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας
- AI εκτός ελέγχου: Πράκτορες του ChatGPT αυτονομήθηκαν και έκαναν μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων σε εταιρείες