Κόσμος|20.04.2023 22:45

Ερντογάν: Υπόσχεται δωρεάν φυσικό αέριο για όλους - «Δώρο στον αιώνα της Τουρκίας»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα για το φυσικό αέριο που ανακαλύφθηκε εκεί, υποσχέθηκε δωρεάν φυσικό αέριο στους πολίτες του για ένα χρόνο.

«Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στην κουζίνα του κάθε νοικοκυριού για μαγείρεμα και το ζεστό νερό στο μπάνιο για ένα χρόνο θα είναι δωρεάν», υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, προβαίνοντας σε μια μεγαλειώδη προεκλογική παροχή, χαροποιώντας εκατομμύρια καταναλωτές.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης δωρεάν θέρμανση για ένα μήνα σε όλα τα σπίτια σε ολόκληρη την Τουρκία, δηλ. μέχρι τέλος Μαίου.

"Τώρα ανακοινώνω τη δεύτερη καλή μας είδηση. Οι 85 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν τη χαρά, την ευτυχία και τον ενθουσιασμό του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας. Για ένα μήνα, δεν θα χρεώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου στις κατοικίες σε όλη την Τουρκία. Με άλλα λόγια, θα είναι δωρεάν για ένα μήνα η κατανάλωση φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης καθώς και της κουζίνας και του ζεστού νερού. Εύχομαι αυτή η καλή είδηση να είναι επωφελής για το έθνος μας. Θεού θέλοντος, θα ανακοινώσουμε στο έθνος μας πολλές ακόμη καλές ειδήσεις με τα συνεχιζόμενα και νέα έργα που θα ξεκινήσουμε", είπε.

Μετά τις ανακοινώσεις αυτές, ο πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε ότι «ο Ερντογάν βρίσκεται σε πανικό», ενώ πολλοί ήταν εκείνοι από την αντιπολίτευση και τον αντιπολιτευόμενο τύπο που έκαναν λόγο για νέα «οικονομική καταστροφή».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραφυσικό αέριοεκλογές Τουρκία