Κόσμος|02.05.2023 13:27

Τουρκία: Το πολεμικό πλοίο Αναντολού αναχώρησε για Σμύρνη

Μαρία Ζαχαράκη

Το πολεμικό πλοίο Αναντολού αναχώρησε από το λιμάνι Σαραϊμπουρνού της Κωνσταντινούπολης και πλέει για τη Σμύρνη.

Το αεροπλανοφόρο της Τουρκίας αναμένεται να περάσει από τα στενά των Δαρδανελίων περίπου στις 16.00-19.00 σήμερα και να φτάσει στη Σμύρνη αύριο, Τετάρτη.

ΑΚΡ: Την... λέει στην αντιπολίτευση μέσω Αναντολού

Ο αντιπρόεδρος του AKΡ, Χαμζά Νταγ, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση που υποτιμά το πλοίο Αναντολού, δήλωσε ότι: «Θα δούμε το TCG Anadolu στον κόλπο τις επόμενες ημέρες. Αλλά από εδώ, θέλω να δώσω ένα καλό μήνυμα σε κάποιον. Φίλοι που έβγαλαν λόγο σε αυτή την πλατεία στις 9 Σεπτεμβρίου: Στις 15 Μαΐου, την ημερομηνία που οι Έλληνες αποβιβάστηκαν στη Σμύρνη, το πλοίο Αναντολού θα είναι εδώ. Όταν το πλοίο Αναντολού θα είναι εδώ, η Ελλάδα δεν θα είναι η μόνη που θα ενοχληθεί από αυτό, θα είστε και εσείς». 

«Η όμορφη Σμύρνη, το μαργαριτάρι του Αιγαίου, είναι η πόλη της απελευθέρωσης και της ανεξαρτησίας», είπε ο Νταγ, προσθέτοντας ότι οι Σμυρνιοί που υποδέχθηκαν και αγκάλιασαν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πλατεία Γκιουντογντού έδωσαν ένα μήνυμα σε όλη την Τουρκία και τον κόσμο.

Άλλο ένα βήμα προς την εξομάλυνση με την Αίγυπτο

Παράλληλα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι οι πολίτες που ταξιδεύουν στην Αίγυπτο θα μπορούν να λαμβάνουν βίζα στη συνοριακή πύλη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκίαειδήσεις τώραAnadoluΣμύρνη